"A man who wants to lead the orchestra must turn his back on the crowd." Max Lucado


 
Energija
Klima
Okoliš
Međunarodna suradnja
Međugradska suradnja
Međunarodni projekti
Zagrebački energetski tjedan
EKO Info za građane
Zakoni i propisi
EKO Dječji kutak
Multimedija
Programi, planovi i studije na javnom uvidu
Propisi i dokumenti u procesu donošenja
Korisni linkovi
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Projekt Ele.C.Tra predstavljen na 6. Zagrebačkom energetskom tjednu

 SEMINAR „UČINKOVITA I ODRŽIVA E-MOBILNOST“

Jedan od događaja Zagrebačkog energetskog tjedna 2015., tradicionalnog događaja koji se s velikim uspjehom pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održava već šest godina za redom, bio je i seminar „Učinkovita i održiva e-mobilnost“.

Navedeni seminar održan je 11. svibnja 2015. i omogućio je zainteresiranima da, pored drugih zanimljivih tema, saznaju više i o projektu „Ele.C.Tra“ (Electric Transport in Cities - Električni gradski prijevoz).  Projekt je predstavila Bruna Jakšić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te okupljenima približila aktivnosti projekta kao i dosad postignute uspjehe pri provođenju mjera na projektu.SASTANAK KLUBOVA SPORAZUMA GRADONAČELNIKA „ODRŽIVOST JE U NAŠIM RUKAMA“ – HRVATSKI KLUB SPORAZUMA GRADONAČELNIKA
 
Sastanak Klubova Sporazuma gradonačelnika održan je u srijedu, 13. svibnja 2015. Na početku seminara, okupljenima se uvodno obratio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te istaknuo važnost inicijative Sporazum gradonačelnika i prednosti koje članstvo u istoj donosi. Seminar je bio prilika da gradovi Križevci, Koprivnica, Krk, Sisak, Zadar, Velika Gorica, Karlovac i Jastrebarsko okupljenima predstave aktivnosti koje se provode u vidu uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije.

Grad Zagreb predstavljen je kroz aktivnosti projekta Ele.C.Tra čiji je cilj smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta). 

Sporazum gradonačelnika predstavlja jednu od najznačajnijih inicijativa Europske unije koja svoje djelovanje usmjerava na aktivno uključivanje lokalnih i regionalnih samouprava u borbu protiv klimatskih promjena.


 Više informacija o projektu Ele.C.Tra možete pronaći na www.electraproject.eu.

 

                  


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave