"Be a yardstick of quality. Some people aren't used to an environment where excellence is expected." Steve Jobs


 
Energija
Klima
Okoliš
Međunarodna suradnja
Međugradska suradnja
Međunarodni projekti
Zagrebački energetski tjedan
EKO Info za građane
Zakoni i propisi
EKO Dječji kutak
Multimedija
Programi, planovi i studije na javnom uvidu
Propisi i dokumenti u procesu donošenja
Korisni linkovi
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Projekt ele.c.tra - Sharing sustav električnih skutera - inovacija u pokretu

 Projekt EleCTra – „Electric Transport in Cities - Električni gradski prijevoz“, europski je projekt koji se uspješno provodi u 8 država Europe, među kojima i u Hrvatskoj. Glavni koordinator projekta je grad Genova (Italija). Temeljni cilj projekta jest smanjiti zagađenost nastalu zbog prometa te poboljšati kvalitetu života promoviranjem novog održivog modela urbane mobilnosti. 
 
Ciljevi projekta
U skladu s ciljevima programa Inteligentna energija za Europu (Intelligent Energy Europe), projektom se želi doprinijeti osiguravanju održive energije u Europi, posebno smanjivanjem emisija stakleničkih plinova nastalim zbog upotrebe fosilnih goriva u prometu. Također se projektom želi podići svijest građana i turista poticanjem promjene navika te promoviranjem održivog načina transporta osiguravanjem e-skutera. Ovaj projekt spaja ekonomiju, okoliš, ljude i podizanje kvalitete života te održivu mobilnost u gradovima.
 
Zašto Ele.C.Tra? Sharing sustav električnih skutera
Globalno zagrijavanje i klimatske promjene jedan su od vodećih problema današnjice. Urbana područja u Europskoj uniji (EU) odgovorna su za 80% energetske potrošnje i pripadajućih emisija stakleničkog plina CO2, koji uzrokuje globalno zatopljenje. Projekt Ele.C.Tra pruža izvanrednu priliku da ostvarimo zajedničku suradnju te postignemo značajan korak u osiguravanju bolje zajedničke budućnosti s manje zagađenja i održivijim načinom urbanog transporta u gradovima. 
E-skuteri predstavljaju odlično rješenje za smanjenje ne samo zagađenja zraka, već i problema akustičnog zagađenja koje uzrokuju stara vozila na dva kotača kroz integraciju s inovativnim inicijativama i inicijativama za korištenje obnovljivih izvora energije. 
Nadamo se da ćete prepoznati pozitivne strane ovakvog modela transporta te zajedno s nama krenuti u održiviju i čišću budućnost. Za vrijeme trajanja projekta pozivamo na  suradnju sve one koji mogu pridonijeti razvoju e-mobilnosti na području električnih skutera i lakih električnih vozila.
 
Više informacija o projektu možete pronaći na www.electraproject.eu ili nas kontaktirajte na eko@zagreb.hr.
 

na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave