„Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz vode i sve se pretvara u vodu.“ Thales


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Sporazum gradonačelnika

Inicijativa za usuglašavanje i donošenje „Sporazuma gradonačelnika“ (COVENANT OF MAYORS) pokrenuta je od strane Europske komisije, Directorate-General for Energy and Transport, 29.siječnja 2008.godine kao prioritetna akcija prema smjernicama za poboljšanje mjera energetske učinkovitosti EU (Action Plan for Energy Efficiency). Ova akcija na europskoj razini uključuje gradove i regije u realizaciji zadanih ciljeva iz strategije održivog energetskog razvoja. 
„Sporazum gradonačelnika“ naročito podrazumijeva ostvarenje zadanih ciljeva Europske unije do 2020.godine u reduciranju emisije CO2 sa provođenjem zadanih aktivnosti iz „Sporazuma gradonačelnika“ koje se odnose na izradu i provedbu Akcijskog plana za održivi energetski razvoj grada (Akcijski plan), podnošenje izviješća o realizaciji Akcijskog plana, organiziranje Energetskog dana u suradnji sa Europskom komisijom i drugim sudionicima, informiranje građana o mogućnostima i prednostima korištenja energije na učinkoviti način, redovnog informiranja lokalnih medija o razvoju Akcijskog plana., prisustvovanje i doprinos u godišnjoj EU Konferenciji gradonačelnika na temu „Sustainable Energy Europe“. 

Prihvaćanjem „Sporazuma gradonačelnika“, Grad Zagreb potvrđuje svoju opredijeljenost prema održivom energetskom razvoju grada i očuvanjem okoliša, te se aktivno uključuje u europske inicijative koje su posebno prepoznate od Europske komisije i služe za dobrobit svih građana Europske unije i Republike Hrvatske kao mogućeg člana iste. 

Sporazum gradonačelnika europskih gradova o poboljšanju mjera energetske učinkovitosti u reduciranju emisije CO2, Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila je na svojoj 40.sjednici, 30. listopada 2008. Prihvaćanje i provođenje načela i obveza iz „Sporazuma gradonačelnika“ jedan je od važnih preduvjeta za povećanje energetske učinkovitosti u Gradu Zagrebu.


"Sporazum gradonačelnika" možete u cijelosti pročitati OVDJE.

Više informacija o "Sporazumu gradonačelnika" možete pronaći na www.eumayors.eu.   

Potvrda o potpisu CoM.jpg
Potpisivanje CoM-Bandić.png
Sporazum gradonaÄŤelnika.jpg


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave