"Be a yardstick of quality. Some people aren't used to an environment where excellence is expected." Steve Jobs


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Peta radionica projekta TOGETHER - Behavioralni DSM Promjenom ponašanja do uštede energije

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 12. rujna 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je peta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) s temom „Behavioralni DSM Promjenom ponašanja do uštede energije“. 

Na radionici su, osim predstavnika vrtića i osnovnih škola uključenih u projekt, kao predavači sudjelovale Vesna Bukarica iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar i Iskra Ušćumlić, MSV sustavi d.o.o.. Vesna Bukarica predstavila je temu Behavioralnog DSM-a te pobliže pojasnila sudionicima radionice što točno podrazumijeva pojam Demand Side Management (DSM) i predstavila metode i alate za pripremu promjene ponašanja i pripremu komunikacijske kampanje. U nastavku su sudionici imali prilike vidjeti i nekoliko primjera kampanja i programa za promjenu ponašanja. Predstavnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marko Kućan okupljene je upoznao s alatima za analizu potrošnje i daljinsko očitanje potrošnje. Također je kratko demonstrirao način korištenja mjernih instrumenata namijenjenih kao pomoć pri edukaciji učenika o pitanjima energije i mogućim načinima njezine uštede. Radionica je završena prezentacijom alata komunikacije, tzv. storytellinga u kojoj je Iskra Ušćumlić iz MSV sustava d.o.o. prezentirala prvi koncept edukativne web igre, također namijenjene podizanju svijesti učenika o uštedi energije. Igra je zamišljena kao edukativna priča kojom bi učenici na drugačiji način mogli saznati više o načinu potrošnje energije u svakodnevnom životu.

Radionica je završena dogovorom oko sljedećeg termina i teme sastanka.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.

 
         DSCF4423.jpg
DSCF4429.jpg
DSCF4436.jpg
DSCF4443.jpg
DSCF4433.jpg
DSCF4447.jpg
DSCF4459.jpg
DSCF4458.jpg
DSCF4461.jpg
DSCF4464.jpg
DSCF4469.jpg
DSCF4490.jpg
DSCF4487.jpg
DSCF4425.jpg
DSCF4433.jpg
DSCF4460.jpg
DSCF4462.jpg


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave