"Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!"


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Deveta radionica projekta TOGETHER - Analiza potrošnje u zgradama javnog sektora

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 14. studenog 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je Deveta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) na temu „Analiza potrošnje u zgradama javnog sektora“. 

Radionica je započela kratkim obraćanjem gospođe Melite Borić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj koja je predstavila temu radionice. Ispred Energetskog Instituta Hrvoje Požar, na radionici je sudjelovala Leila Luttenberger te dala pregled tehničkih i organizacijskih mjera za učinkovito gospodarenje energijom uz male investicije. Također je prezentirala nekoliko praktičnih primjera s pregledom i analizom jednostavnih mjera za uštedu električne i toplinske energije te uštedu vode. Predstavnici objekata imali su priliku i sami obaviti izračune isplativosti temeljem primjera predstavljenog u prezentaciji te su tako, kroz rad na praktičnim primjerima, sami analizirali koje mjere bi bile najprihvatljivije, a koje slabije isplative.

Na radionici je također predstavljena i slikovnica „Humphreyjeve pustolovine u zelenom vrtiću“, koja je razvijena u sklopu projekta TOGETHER kao pomoćni alat za podučavanje djece štednji energije i korištenju obnovljivih izvora. Radionica je završena dogovorom o terminu i lokaciji sljedeće radionice.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.- 2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.

 

DSCF0010.JPG
DSCF0012.JPG
DSCF0015.JPG
DSCF0016.JPG
DSCF0019.JPG
DSCF0020.JPG
DSCF0026.JPG
DSCF0027.JPG
DSCF0028.JPG
DSCF0033.JPG
DSCF0036.JPG
DSCF0041.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave