„Znanje nije dovoljno, moramo ga primijeniti. Namjera nije dovoljna, moramo djelovati.“ Johann von Goethe


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Deseta radionica projekta TOGETHER - Obilazak OŠ Marija Jurić Zagorka: Moguće mjere uštede

Deseta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) organizirana je 21. studenog 2017. u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke. Glavna tema radionice bio je energetski obilazak školske zgrade, u svrhu primjene mjera s kojima su sudionici na prethodnim radionicama upoznati.

Radionica je počela kratkim predstavljanjem same škole i energetskog tima. Ravnatelj Željko Kelava prisutne je pozdravio te ukratko predstavio samu školu. Nakon njega, prisutnima se obratila Natalija Kirčenkova te kratko predstavila aktivnosti dosad provedene u školi.

Nakon kratke pauze, sudionici radionice uputili su se na energetski obilazak škole koji je vodila profesorica Kirčenkova uz pomoć domara Marinka Selaka. U sklopu obilaska sudionici radionice obišli su kotlovnicu, bazen te kotlovnicu bazena te nekoliko učionica kako bi se demonstrirala razlika u temperaturi u pojedinim dijelovima zgrade. Sudionicima radionice pridružile su se i učenice koje sudjeluju u energetskom timu te su predstavile glavne aktivnosti koje se planira provesti u školi u sklopu projektnih aktivnosti.

Nakon obilaska sudionici radionice su razgovarali o mogućim mjerama uštede koje bi bilo uputno primijeniti u školi te također i sami iznijeli neke aktivnosti koje primjenjuju u svojim objektima. Također je dogovoren termin iduće radionice, koja će se također održati u jednom od objekata uključenih u projekt Together.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine. 

DSC_0092.JPG
DSC_0093.JPG
DSC_0094.JPG
DSC_0097.JPG
DSC_0098.JPG
DSC_0102.JPG
DSC_0104.JPG
DSC_0107.JPG
DSC_0111.JPG
DSC_0123.JPG
DSC_0124.JPG
DSC_0132.JPG
DSC_0140.JPG
DSC_0144.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave