„Sunce ne sije za samo nekoliko stabala i cvjetova, već da cijelome svijetu podari radost“. Henry Ward Beecher


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Prva radionica projekta „Jačanje mreže energetski efikasnih glavnih gradova Jugoistočne Europe“

U skladu sa potpisanim Pismom namjere između gradonačelnika Grada  Zagreba, Sarajeva, Podgorice i Skopja, te naknadno Tirane, realizirana je prva zajednička radionica za razvijanje projekta „Jačanje mreže energetski efikasnih glavnih gradova Jugoistočne Europe“. U organizaciji Grada Zagreba i GIZ ORF-EE (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit Otvoreni regionalni fond energetske učinkovitosti u jugoistočnoj Europi), radionica je održana u Hotelu Palace od 21. – 23. rujna 2011., a u njenom radu sudjelovali su stručni predstavnici Grada Zagreba, Sarajeva, Skopja, Podgorice, Freiburga, Tirane i GIZ ORF-EE.

Nakon uvodnih govora i pozdrava g. Marijana Marasa, pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, i g. Johannesa Elle, menadžera iz Sektora fonda GIZ ORF EE-a, daljnjim programom radionice definirane su početne aktivnosti projekta i aktivnosti koje pojedini grad-partner treba ispuniti u cilju uspješne realizacije projekta. Sudionici su bili podijeljeni u dvije radne grupe (u svakoj grupi sudjelovao je po jedan predstavnik grada-partnera) u kojima su se obrađivale teme - Jačanje regionalne mreže i Provedba SEAP-a – i u kojima su sudionici zajednički definirali daljnje korake u projektu. Radionica je zaključena završnom diskusijom o budućim aktivnostima, vremenskim rokovima i organizacijom projekta, te dogovorom partnera da će grad Sarajevo pripremiti nacrt memoranduma o formiranju mreže kojega će partneri potpisati na slijedećem sastanku u Sarajevu u travnju 2012.

Po završetku programa radionice, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba gospođa Jelena Pavičić Vukičević i suradnici u zgradi Gradske uprav primili su sudionike radionice. Zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je Grad Zagreb ponosan što se produžila suradnja sa prijateljskim glavnim gradovima regije koja je započela prije dvije godine, te da u potpunosti podržava postavljene ciljeve novog projekta koji pokazuje zajedničku privrženost energetskim principima i standardima Europske unije, kao i svjesnost povećanja cijene energije, važnosti osiguravanja sigurne opskrbe energijom u svojim gradovima i klimatskih promjena uzrokovanih upotrebom energije.

Nakon susreta sa zamjenicom gradonačelnika, sudionici su se uputili u obilazak novopostavljene fotonaponske instalacije na krovu Gradske uprave. 

 

IMG_0005.JPG
IMG_9838.JPG
IMG_9847.JPG
IMG_9893.JPG
IMG_9932.JPG
IMG_9935.JPG
IMG_9952.JPG
IMG_9971.JPG
IMG_9983.JPG
IMG_9998.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave