Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Forum "Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi" u gradu Pregradi

U sklopu projekta "Energy for Mayors", Grad Zagreb zajedno sa gradom Pregradom organizirao je četvrti energetski forum.

U prostorijama Gradske uprave grada Pregrade 27. listopada 2011. održan je i četvrti energetski forum na temu „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE).

Dobrodošlicu skupu poželjela je gradonačelnica mr.sc. Vilmica Kapac.

U prvom dijelu programa Foruma predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gđa. Melita Borić i gosp. Matko Ugrin, upoznali su sudionike sa značajem Covenant of Mayors kao i sa ciljevima projekta Energy for Mayors i aktivnostima koje provode partneri na projektu.  Nakon toga, održali su prezentaciju Uvod u SWOT analizu  koja je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja. Prezentaciju "Analiza stanja energetskog sektora Grada Pregrade", čiji sadržaj je neophodan za izradu SWOT analize, održao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Pregrade g. Ivan Krištić.

U drugom dijelu programa Foruma, sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.

U završnom dijelu Foruma, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske g. Miljenko Jagarčec  prezentirao je presjek najvažnijih rezultata o energetskoj potrošnji i emisijama CO2 za sektore zgradarstva, prometa i javne rasvjete iz prijedloga Akcijskog plana energetski održivog razvitka grada Duga Resa.

Energetski Forumi još se planiraju održati u gradu Karlovcu, Gospiću i Ogulinu.



               
            
Vijesti