"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J. P. Morgan


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Forum „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ u gradu Gospiću

U grad Gospiću održan je peti energetski forum na temu „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.

 

Forum je održan 12. siječnja 2012. u prostorijama Kulturno-informativnog centra Gospić, a prisutnima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili g. Pavao Pavelić, pročelnik  Gradskog ureda za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Gospića i  g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U radu Foruma sudjelovali su predstavnici regionalne i lokalne uprave, gradskih ustanova i obrazovnih institucija iz Grada Gospića te predstavnici Ličko-senjske županije, na čelu sa gđa. Katicom Prpić, pročelnicom Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i prirode te komunalnog gospodarstva.

 

U prvom dijelu programa Foruma predstavnica Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gđa. Melita Borić upoznala je sudionike sa značajem Sporazuma gradonačelnika te sa ciljevima i aktivnostima iz projekta Energy for Mayors.  G. Matko Ugrin, iz Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održao je prezentaciju Uvod u SWOT analizu  koja je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja. Predstavnica grada Gospića gđa. Ivana Fabijan održala je prezentaciju na temu “Analiza elektroenergetskog sustava u lokalnoj i regionalnoj samoupravi“.

 

U drugom dijelu programa Foruma, sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.

 

U završnom dijelu Foruma, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske g. Karlo Rajić prezentirao je metodologiju izrade „Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Gospića“. Primjer uspješne provedbe aktivnosti preuzetih prihvaćanjem Sporazuma gradonačelnika, g. Maras je prezentirao na primjeru Grada Zagreba naglasivši kako je Grad Zagreb, kao Pomoćna struktura Europske komisije za provedbu Sporazuma gradonačelnika, otvoren za međusobnu suradnju i pružanje svih informacija i resursa u cilju održivog razvoja svih hrvatskih gradova.


IMG_0044.JPG
IMG_0011.JPG
IMG_0012.JPG
IMG_0013.JPG
IMG_0015.JPG
IMG_0016.JPG
IMG_0021.JPG
IMG_0023.JPG
IMG_0024.JPG
IMG_0041.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave