"Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!"


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi u gradu Ogulinu

U gradu Ogulinu održan je šesti energetski forum na temu „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.

 

Forum je održan 09. veljače 2012. u Gradskoj vijećnici grada Ogulina, a prisutnima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili gradonačelnik grada Ogulina g. Nikola Magdić i g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U radu Foruma sudjelovali su predstavnici gradskih poduzeća i ustanova, gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, te gradonačelnik sa svojim suradnicima.

 

U prvom dijelu programa Foruma predstavnica Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gđa. Melita Borić upoznala je sudionike sa značajem Sporazuma gradonačelnika te sa ciljevima i aktivnostima iz projekta Energy for Mayors.  G. Matko Ugrin, iz Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održao je prezentaciju Uvod u SWOT analizu  koja je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja. Voditelj Odsjeka za stambeno komunalne poslove grada Ogulina g. Zdravko Božičević, održao je prezentaciju na temu “Analiza stanja energetskog sektora u gradu Ogulinu“.

 

U drugom dijelu programa Foruma, sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.

 

U završnom dijelu Foruma, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske g. Karlo Rajić prezentirao je metodologiju izrade „Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Gospića“. Primjer uspješne provedbe aktivnosti preuzetih prihvaćanjem Sporazuma gradonačelnika, g. Maras je prezentirao na primjeru Grada Zagreba naglasivši kako je Grad Zagreb, kao Pomoćna struktura Europske komisije za provedbu Sporazuma gradonačelnika, otvoren za međusobnu suradnju i pružanje svih informacija i resursa u cilju održivog razvoja svih hrvatskih gradova.


IMG_8810.JPG
IMG_8808.JPG
IMG_8816.JPG
IMG_8817.JPG
IMG_8820.JPG
IMG_8823.JPG
IMG_8830.JPG
IMG_8833.JPG
IMG_8835.JPG
IMG_8838.JPG
IMG_8841.JPG
IMG_8844.JPG
IMG_8845.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave