"Clarity affords focus." Thomas Leonard


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi u gradu Otočcu

U gradu Otočcu održan je sedmi energetski forum na temu „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.

 

Forum je održan 17. veljače 2012. u Gradskoj vijećnici grada Otočca, a prisutnima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili zamjenik gradonačelnika grada Otočca g. Hrvoje Ostović i g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U radu Foruma sudjelovali su predstavnici grada Otočca, gradskih poduzeća i ustanova, gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva.

 

U prvom dijelu programa Foruma predstavnica Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gđa. Melita Borić upoznala je sudionike sa značajem Sporazuma gradonačelnika te sa ciljevima i aktivnostima iz projekta Energy for Mayors.  G. Matko Ugrin, iz Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održao je prezentaciju Uvod u SWOT analizu  koja je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja. Predstojnik Ureda gradonačelnika grada Otočca g. Petar Janković, održao je prezentaciju na temu “Analiza stanja energetskog sektora u gradu Otočcu“.

 

U drugom dijelu programa Foruma, sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.

 

U završnom dijelu Foruma, uspješnu provedbu aktivnosti preuzetih prihvaćanjem Sporazuma gradonačelnika prezentirao je g. Maras na primjeru Grada Zagreba naglasivši kako je Grad Zagreb, kao Pomoćna struktura Europske komisije za provedbu Sporazuma gradonačelnika, otvoren za međusobnu suradnju i pružanje svih informacija i resursa u cilju održivog razvoja svih hrvatskih gradova.


IMG_8857.JPG
IMG_8850.JPG
IMG_8851.JPG
IMG_8864.JPG
IMG_8867.JPG
IMG_8868.JPG
IMG_8871.JPG
IMG_8875.JPG
IMG_8876.JPG
IMG_8881.JPG
IMG_8884.JPG
IMG_8888.JPG
IMG_8889.JPG
IMG_8900.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave