Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Zagrebački energetski tjedan 2018.

U duhu održavanja devetogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se od 07. do 12. svibnja 2018. održati 9. Zagrebački energetski tjedan.

Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, u organizaciji Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:
„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
 
Poruka koju već dugi niz godina zaredom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Zahvaljujemo se na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji te Vas pozivamo da svojim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gđi. Vlatki Šamarinec i gđi. Maji Šunjić na brojeve telefona: 01/6585-795, 6585-875, ili putem e-mail adrese: vlatka.samarinec@zagreb.hrmaja.sunjic@zagreb.hr.

Više informacija možete pronaći na www.zagreb-energyweek.info/zagrebacki-energetski-tjedan-2018.html.