Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Seminar „Energetski održivi razvitak gradova“

U Starogradskoj vijećnici, 30. lipnja 2011., Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj organizirao je jednodnevni seminar „Energetski održivi razvitak gradova„ u okviru projekta „Energy for Mayors“. Na seminaru je prisustvovalo oko 80 sudionika iz gradova, općina i županija Republike Hrvatske, energetskih agencija te obrazovnih i znanstvenih institucija.

Cilj ovog seminara bilo je pružanje stručnih informacija jedinicama lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj o inicijativi Sporazum gradonačelnika, kao i provođenju načela i obveza koje proizlaze iz prihvaćanja tog dokumenta. Zanimljiva predavanja na seminaru održali su predavači iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Grada Zagreba - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, Hrvatske udruge energetskih certifikatora, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, EBRD Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Krapinsko-zagorske županije, Grada Ivanić Grada te Hrvatske stručne udruge za sunčevu energiju.

 Zajedno s državnom upravom, gradske, lokalne i regionalne uprave europskih zemalja ravnopravno dijele odgovornost i preuzimaju obveze za borbu protiv globalnog zagrijavanja provedbom raznih programa, projekata i inicijativa za energetske uštede, poboljšanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.