Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

EE Info centar

U Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba je 26. siječnja 2009. svečano otvoren EE Info centar o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti gdje se građani mogu informirati o manjem korištenju i štednji energije te o zaštiti okoliša. 

Na prigodnoj svečanosti, stalni predstavnik UN-ova Programa za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Yuri Afanasiev uručio je Energetsku povelju gradonačelniku Milanu Bandiću. 

Tom poveljom, Grad Zagreb se pridružio 127 gradova i 20 županija u projektima UNDP-a energetske učinkovitosti zaštite okoliša. 

Govoreći na otvorenju EE Info centra, gradonačelnik Bandić je istaknuo da se Grad Zagreb, kao odgovorna Gradska uprava, aktivno želi uključiti u projekte energetske učinkovitosti i primjenu mjera zaštite okoliša i to uporabom najsuvremenijih ekološki prihvatljivih tehnologija i obnovljivih izvora energije. 

Provedbom odredaba tog programa, zagrebačka Gradska uprava i Zagrebački holding ispunjavaju svoje obaveze iz europske i hrvatske zakonske regulative gospodarenja energijom na lokalnoj razini. 

Stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev je rekao da je 127 gradova i 20 županija potpisalo sličnu povelju, a 61 grad aktivno provodi taj program. No, bez uključivanja Zagreba, sve to ne bi bilo moguće, rekao je Afanasiev. Grad Zagreb zadao si je ambiciozni plan uštede pet posto energije na godinu u sljedećih pet godina, dodao je stalni predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj zaželjevši gradonačelniku uspjeh u tom projektu.

Za sve upite i informacije, građani se mogu obratiti na:

EE Infocentar za građane
Park stara Trešnjevka 2
10000 Zagreb
Tel: +385 1 6585 789, +385 1 6585 813
e-mail: eeinfocentar@zagreb.hr