Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Međunarodna konferencija „SMART evolucija – inovacijama prema održivosti“

 

Zagrebački energetski tjedan manifestacija je koja se s velikim uspjehom održava već 10 godina zaredom. Tijekom naših „prvih 10“ pratili smo razvoj i važne projekte iz područja energetike, ali i zaštite okoliša te klimatskih promjena, neprestano ističući važnost pozitivnog stava prema energiji te naglašavajući važnost uloge pojedinca za održivi razvoj.

Tijekom deset godina postojanja, Zagrebački energetski tjedan ostvario je uspješnu suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama, ministarstvima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, strukovnim udruženjima i komorama, gospodarskim subjektima, međunarodnim organizacijama te mnogim drugima koji su, sudjelovanjem na našim međunarodnim konferencijama i organiziranjem vlastitih događanja, uvelike pridonijeli podizanju svijesti o potrebi racionalnog korištenja energije.

Prateći međunarodne trendove, ove godine Zagrebački energetski tjedan okreće se pojmu SMART gradova – gradova po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, održiv gospodarski rast, podržavaju jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije te osiguravaju visoku kvalitetu života i dostupnost javnih digitalnih usluga svim svojim građanima.

Kako bismo zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će
 
u srijedu 15. svibnja 2019. međunarodnu konferenciju pod nazivom
“ SMART evolucija – inovacijama prema održivosti ”
 
Konferencija će se održati u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15,  s početkom u 8,30 sati.


Na konferenciji će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske Unije te inovativnih mogućnosti financiranja te ćemo također imati prilike vidjeti i konkretne primjere već provedenih inovacija.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i svojom nazočnošću i sudjelovanjem pridonesete uspjehu naše međunarodne konferencije te tako podržite naša nastojanja za očuvanje planeta kroz provedbu pametnih rješenja za zeleniju, čišću i održiviju budućnost.

Za sve dodatne informacije o 10. Zagrebačkom energetskom tjednu možete se obratiti Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, gđi. Vlatki Šamarinec (vlatka.samarinec@zagreb.hr), gđi. Maji Piktija (maja.piktija@zagreb.hr), gđi. Ivani Gilja (ivana.gilja@zagreb.hr) i gđi. Tamari Tomić (tamara.tomic@zagreb.hr) ili na brojeve telefona: 01/6585-795, 6585-875, 6585-913, 6585-750.

Više informacija možete pronaći na http://www.zagreb-energyweek.info/zew-2019.html​.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji