Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Posjet Gradu Zagrebu (City Visit)

1/31
Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša ugostio je 10. i 11. prosinca 2019. glavnu stručnjakinju projekta Eileen Crowley i UrbReC Network ULG koordinatora Jay Navarro Oviedo u okviru aktivnosti projekta City Visit - posjet Gradu Zagrebu.

Prvi dan posjeta u Zagrebačkom inovacijskom centru d.o.o. (ZICER) glavna stručnjakinja i ULG koordinator upoznali su URBACT lokalnu radnu skupinu Grada Zagreba.

Održana je interaktivna rasprava na temu utvrđivanja lokalnih izazova i mogućnosti/prilika kružnog gospodarstva (Swot analiza) i definiranja potencijalnog fokusa/predmeta Integriranog akcijskog plana.

Slijedećeg dana u ZgForumu glavna stručnjakinja projekta Eileen Crowley i UrbReC Network ULG koordinator Jay Navarro Oviedo održali su intervju-e s gospođom Mirelom Glavaš, zamjenicom pročelnice Ureda za programe i projekte Europske unije, gospodinom Markom Ercegovićem iz Udruge gradova u Republici Hrvatskoj (Nacionalna URBACT točka za Hrvatsku) i gospodinom Radoslavom Barišićem, zamjenikom direktora ZICER-a.

Tijekom posjeta organiziran je obilazak Laboratorija za istraživanje održivih tehnologija - CROTEH d.o.o., pogona Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom – URIHO kao i Galerijsko-prodajnog prostora URIHO, Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture - Radiona / Makerspace i Kloto udruge za promicanje kreativnog izražavanja.