Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Radni sastanak gradova-partnera u Zagrebu

 
U organizaciji GTZ-a, u zagrebačkom Hotelu International od 07.-08. rujna 2009. godine održan je radni sastanak u sklopu projekta „Izgradnje sustava za gospodarenje energijom u gradovima“. Na sastanku su uz, gospodina Rupp Hartwiga, predstavnika GTZ – Otvorenog regionalnog fonda za energetiku za jugoistočnu Europu, sudjelovali i predstavnici Grada Zagreba, kao vodećeg partnera, te gradova  Podgorice, Sarajeva, Skopja i Freiburga..

Na radnom sastanku su definirane planirane aktivnosti projekta, priprema susreta u Freiburgu
06.-08. listopada 2009. gdje će, gradonačelnici gradova Freiburga, Zagreba, Sarajeva, Skopja i Podgorice, potpisati Sporazum o međusobnoj suradnji na implementaciji projekta „ Izgradnja sustava za gospodarenje energijom u gradovima“ te imati stručnu prezentaciju ostvarenih dostignuća i daljnjih planiranih aktivnosti grada Freiburga na području gospodarenja energijom i zaštite okoliša. Predstavnici GTZ-a su u svom izlaganju iznijeli aktivnosti, administrativne procedure i obaveze koje će partnerima omogućiti uspješnu provedbu zajedničkog projekta.

Nakon završetka radnog sastanka, gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić sa suradnicima je u zgradi Gradske uprave primio sudionike radnog sastanka. Zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu, uspješan rad i ugodan boravak u Zagrebu, Gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Zagreb ponosan što, u svojstvu vodećeg partnera, sudjeluje u ovom projektu sa prijateljskim glavnim gradovima regije te da , u potpunosti podržava postavljene ciljeve projekta na izgradnji sustavnog gospodarenja energijom kao jednog od bitnih čimbenika zaštite okoliša i temelja opstojnosti.

Posebno se zahvalio predstavnicima GTZ- ORF-a koji su prepoznali stručnu vrijednost i sadržaj projekta i u rekordno kratkom roku prihvatili Pismo namjere i odobrili financiranje projekta te, jednom od ekološko najrazvijenijih gradova, gradu Freiburgu koji je prihvatio sudjelovanje u projektu kao referentni partner.

Po završetku susreta sa gradonačelnikom, sudionici su se uputili u obilazak novopostavljene EE info-vitrine u blizini Gradske uprave koja je dio projekta „ Izgradnje sustava za gospodarenje energijom u gradovima“.