Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Završna konferencija - „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“

 

 Projekt Together (Interreg Central Europe)

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

„NEOTKRIVENI POTENCIJAL ENERGETSKE UČINKOVITOSTI U ZGRADAMA JAVNE NAMJENE“

 

2016. godine, osam međunarodnih partnera među kojima je i Grad Zagreb, pokrenulo je projekt Interreg CE Together u svrhu suradnje na razvoju inovativnih pristupa u cilju smanjivanja energetske potrošnje u zgradama javnih namjena, pri čemu se značajna uloga povjerava korisnicima zgrada.


Ljudski faktor u svakodnevnom korištenju zgrade ima veliki utjecaj na troškove za energente i materijal koji se koristi, a time i na okoliš. No, svako korištenje tih resursa podrazumijeva priliku za ostvarenje ušteda i upravo zato je nužna sustavna edukacija korisnika zgrade kojom će se utjecati na podizanje svijesti i motivaciju u smjeru promjene ponašanja prema racionalnoj potrošnji energije.
Nakon tri godine predanog rada i u želji da se javnost u Hrvatskoj što bolje upozna sa mogućnostima ostvarivanja energetskih, a time i financijskih ušteda kroz primjenu mjera promjene ponašanja, Grad Zagreb Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će

u srijedu, 10. travnja 2019. završnu konferenciju projekta Together pod nazivom
“Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene”

 

Konferencija će se održati u prostorijama Zagrebačkog Inovacijskog Centra, Avenija Dubrovnik 15, “ s početkom u 8,30 sati.

Partneri na projektu i stručnjaci iz područja energetike, marketinga i obrazovanja, prezentirat će aktivnosti provođene tijekom tri godine i dati odgovore kako postići trajnu promjenu ponašanja pojedinaca u njihovom svakodnevnom životu te koji su to modeli i alati korisni u komunikaciji kako bi svijest prema potrebi štednje energije postala općeprihvaćena norma ponašanja.
 
Pozivamo Vas da nam se pridružite i svojom nazočnošću i sudjelovanjem pridonesete uspjehu našeg projekta te također proširite nova znanja usvajanjem ideja projekta TOGETHER.
Zapamtimo:

“Čak i kad je potencijal za uštedu energije očit i značajan, ušteda energije neće se ostvariti sama od sebe. Energiju ne štede zgrade, već ljudi.” (Antonio Zonta, glavni koordinator projekta Together, Treviso, Italija)


Završna konferencija projekta TOGETHER


Prijava za sudjelovanje na konferencijiTOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction)