Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Završno događanje projekta TOGETHER – Upravljanje energijom u našim zgradama

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu, u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER, u ponedjeljak 13. svibnja 2019. održano je završno događanje projekta TOGETHER.
1/19
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu, u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER, u ponedjeljak 13. svibnja 2019. održano je završno događanje projekta TOGETHER.

Nakon tri godine uspješne primjene projekta čiji je glavni cilj bio pomoći sudionicima proširiti i ojačati svoje sposobnosti, kao i promicati implementaciju energetske učinkovitosti u javnim zgradama kroz intenziviranje aktivnosti na temu štednje energije s djecom u vrtićima i osnovnim školama, završetak projekta svečano je obilježen zajedničkom tribinom na temu „Upravljanje energijom u našim školama“. Na tribini su predstavnici škola i vrtića održali kratke prezentacije te prikazali kako je projekt proveden u njihovim objektima.

Nakon prezentiranja aktivnosti i provedenih mjera po pojedinim objektima, održana je svečanost dodjele nagrada i priznanja učenicima i voditeljima timova koji su sudjelovali u provedbi projekta. Osim certifikata o sudjelovanju na projektu, dodijeljene su i nagrade učenicima koji su prikupili najveći broj bodova u edukativnoj igri „Čuvari planete“, kreiranoj u svrhu podizanja znanja i svijesti o potrebi štednje energije te njezinim oblicima i korištenju. Za svoj trud, nagrađeni učenici dobili su tablete.

Ovim događanjem obilježen je kraj projekta TOGETHER koji se s velikim uspjehom u Zagrebu održavao tri godine, od lipnja 2016. Kroz projekt, objekti su opremljeni sustavima daljinskog očitanja te je organizirano 12 edukativnih radionica za potrebe podizanja svijesti sudionika te njihove edukacije vezano uz tehničke mjere štednje energije, potrebu promjene ponašanja prema energiji, mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti u javnim zgradama te analiziranje potrošnje energije u javnim zgradama. Također su organizirane i tri radionice namijenjene najmlađim sudionicima projekta kako bi se kroz zabavne aktivnosti djeci približila tema energije te osvijestila prednost njezina savjesnog trošenja.

Zahvaljujući sudjelovanju na projektu, predstavnici zgrada-sudionica usvojili su nova saznanja iz polja tehničkog, financijskog, analitičkog te bihevioralnog pristupa uštedi energije što im je omogućilo da i sami doprinesu uspjehu projekta, ali i steknu nova znanja vezano uz temu energije i njezina racionalnog trošenja.

Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020.


Vijesti