Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Građani Grada Zagreba u velikom broju podržali akciju „Zasadi drvo, ne budi panj!“

Građani Grada Zagreba u kratkom vremenu su se odazvali akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ u kojoj je u 90 minuta podijeljeno preko 500 sadnica stabala.
1/22
Grad Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkim holdingom i Podružnicom Zrinjevac, jutros je na zagrebačkim tržnicama Dolac, Trešnjevka i Utrine građanima podijelio sadnice stabala jasena, gloga i likvidambara koje oni mogu zasaditi u svojim dvorištima i na privatnim površinama. Uz podjelu sadnica, građanima  su podijeljeni i leci u kojima su ukratko opisane upute za sadnju i održavanje sadnica.

Ovom akcijom građani Grada Zagreba su pokazali svoju osviještenost u borbi protiv globalnog zatopljenja i klimatskih promjena te time doprinijeli ozelenjavanju svojih životnih sredina ukazavši na brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama poput našeg grada.

Ukoliko i dalje želite biti dio ove hvalevrijedne akcije, pozivamo vas da nam se priključite i u petak 25. listopada 2019. u 12.00 sati na području naselja Podbrežje gdje će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prisustvovati sadnji još dodatnih 60 sadnica stabala (28 gledicija i 32 lipe) koje će volonteri i svi zainteresirani građani zajedno zasaditi na javnu površinu.

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj!“ dio je velike građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10. 2019.“  kojoj se priključio veliki broj hrvatskih gradova, općina i županija, uključujući i Grad Zagreb, a čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala.

Hvala vam što ćete zasaditi novo stablo i na taj način dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena!

LETAK "KOLEKTIVNA SADNJA DRVEĆA U HRVATSKOJ"
Vijesti