Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održan Forum o zelenom gospodarstvu

U Starogradskoj vijećnici kao dio programa 3. Zagrebačkog energetskog tjedna održan je „Gospodarsko – investicijski forum o zelenom gospodarstvu“ koji su zajednički organizirali Savez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis.
1/4

U Starogradskoj vijećnici, kao dio programa 3. Zagrebačkog energetskog tjedna, 15. svibnja 2012. je održan „Gospodarsko – investicijski forum o zelenom gospodarstvu“ koji su zajednički organizirali Savez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis, a o temi su govorili, ispred domaćina - Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba - Melita Borić, ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode - dr.sc. Branka Pivčević-Novak - načelnica Odjela za održivi razvoj, ispred Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatske - Kristina Cappucci te predstavnici Banco Popolare Croatia d.d., EU PROJEKTI obrta za poslovno savjetovanje, ABB Hrvatska d.o.o., ROBERT BOSCH d.o.o., SCHNEIDER ELECTRIC d.o.o., KNAUF INSULATION d.o.o., DUPLICO d.o.o., TEHNOPLAST PROFILI d.o.o., EPIEC, CO2CUT d.o.o., Saveza za energetiku Zagreba i ENERGO MEDIA SERVIS d.o.o..

 

Posebno zanimljivo predavanje je bilo ono tvrtke ABB Hrvatska d.o.o. o ABB-ovim punionicama za električna vozila odnosno ABB-ovim naprednim rješenjima za e-mobilnost. Po riječima voditelja marketinga i prodaje za grupu proizvoda infrastrukture za punjenje električnih vozila, Aleksandra Radosavljevića, ovo je ujedno bilo i prvo javno predstavljanje toga projekta u Hrvatskoj.

 

Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba, Tomislav Marjanović, tom je prigodom istaknuo: "Pristupni proces Republike Hrvatske Europskoj uniji i međunarodni gospodarski trendovi hrvatskom gospodarstvu donose niz izazova, ali i mogućnosti za razvoj. Energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, 'zelena' gradnja, 'zeleni' turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda, 'zelene' uslužne djelatnosti samo su neki od sektora s visokim razvojnim potencijalom uzimajući pritom u obzir prostornu i cjelovitu resursnu osnovu Republike Hrvatske."

 

"'Zeleni' razvoj temelj je novih gospodarskih kretanja Europske unije i drugih razvijenih zemalja svijeta. Sve veći broj gospodarskih subjekata svoje poslovanje preusmjerava ili ustrojava prema nekim od navedenih djelatnosti kako bi postali održiviji te povećali svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu. Takav pristup istraživanjima, razvoju i proizvodnji postaje sve traženiji i među krajnjim potrošačima", dodao je Marjanović.

 

 

Vijesti