Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između HEP-a i DOK-ING-a

U sklopu završnog događaja ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna na Trgu bana Jelačića 19. svibnja 2012., svečanim potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji između HEP-a i hrvatskog proizvođača električnih vozila, tvrtke „DOK-ING“ pokrenut je razvojni projekt izgradnje infrastrukture (punionica) za punjenje električnih vozila „eMobilnost“.

U sklopu završnog događaja ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna na Trgu bana Jelačića 19. svibnja 2012., svečanim potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji između HEP-a i hrvatskog proizvođača električnih vozila, tvrtke „DOK-ING“ pokrenut je razvojni projekt izgradnje infrastrukture (punionica) za punjenje električnih vozila „eMobilnost“. Sporazum su potpisali predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede, g. Zlatko Koračević i direktor tvrtke DOK-ING, g. Vjekoslav Majetić.

 

Predsjednik uprave HEP-a istaknuo je kako se ovim projektom prvenstveno želi smanjiti emisija CO2, te da se HEP želi aktivno uključiti u zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i otvoriti dodatne mogućnosti u razvoju vlastite infrastrukture i izgradnje energetske ceste koja bi povezivala cijelu Hrvatsku i priključila nas na europsku energetsku autocestu.

 

"Potpisivanjem sporazuma otvara se put suradnji DOK-ING-a i HEP-a na području elektromobilnosti pri čemu će DOK-ING napraviti konverziju vozila iz HEP-ovog voznog parka iz konvencionalnih u električna. Testiranjem se želi doći do potrebnih saznanja za unapređenje tehnologije rada, jer će upravo o stupnju tehnološkog razvoja ovisiti primjena električnih vozila u svakodnevnom životu", naglasili su iz HEP-a.

 

„Sporazum je otvorio vrata električnim vozilima u Hrvatskoj“, istaknuo je Majetić, naglasivši kako je DOK-ING-ov automobil u potpunosti hrvatski proizvod te da su ga proizveli prije tri godine. Dodao je kako dosad ima modifikacije u pripremi za serijsku proizvodnju, koja će biti gotova potkraj ljeta, a krajem godine kupci će ga moći naručiti. Majetić smatra kako je automobil vrlo interesantan i za svjetsko tržište jer je električni auto definitivno auto budućnosti.
 

Vijesti