Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Stručni seminar: „EU projekti za energetski održivi razvitak gradova“

U Starogradskoj vijećnici 16. svibnja 2013., u sklopu programa Zagrebačkog energetskog tjedna, održan je stručni seminar: „EU projekti za energetski održivi razvitak gradova“.
1/8
U Starogradskoj vijećnici 16. svibnja 2013., u sklopu programa Zagrebačkog energetskog tjedna, održan je stručni seminar: „EU projekti za energetski održivi razvitak gradova“. U okviru seminara, djelatnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj predstavili su europske projekte koje provodi Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj zajedno s drugim europskim partnerima.


Djelatnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj dali su informacije o EU programima kojima se sufinanciraju projektne aktivnosti, općim ciljevima, aktivnostima, budžetu i primjerima najbolje prakse Europske unije. Seminar je započeo predstavljanjem projekta „The Leadership for Energy Action and Planning“ (LEAP) s primjerom dobre prakse Grada Hannovera na temu „Novogradnja i obnova zgrada Grada Hannovera“ koju je prezentirao Damir Lončarić. U nastavku je predstavljen projekt i-SCOPE prezentacijom na temu „Pametni gradovi u službi građana“ koju je održao Domagoj Žutelija zajedno s predstavnicima drugih hrvatskih partnera koji sudjeluju u projektu, Nikom Jeričević iz tvrtke GEOFOTO i predstavnikom Zadarske županije Zvonimirom Dorkinom. U okviru projekta PassREg uslijedila je prezentacija „Regije pasivnih kuća – primjer dobre prakse u Bruxellesu“ koju je održao Nikola Petković.

 

U drugom dijelu seminara predstavljeni su novi projekti Ureda koji su započeli s provedbom ove godine. Projekt „Transnational cooperation for the improvement of buildings energy performance and efficiency“ (TRACE) predstavila je Melita Borić, a projekt „Energy Vision 2020 for the South East European Cities“ (ENVISION) predstavila je Željka Puškarić. Završnu prezentaciju projekta „Improvement of Energy Efficiency in the water cycle by the use of innovative storm water management in smart Mediterranean cities“ (E2STORMED) održao je Nikola Petković.

Vijesti