Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sudjelovanje na drugom sastanku partnera projekta „CITYKeys“

Od 11.-12. lipnja 2015. održan je drugi sastanak i radionica partnera projekta CITYKeys.
1/8
U organizaciji koordinatora projekta „CITYKeys“ u Rotterdamu, Nizozemska, od 11.-12. lipnja 2015. održan je drugi sastanak i radionica partnera projekta. U ime Grada Zagreba na sastanku su sudjelovali pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras i viša stručna savjetnica pročelnika Sanja Malnar Neralić.

U okviru sastanka raspravljalo se o dosadašnjem tijeku i provedenim aktivnostima projekta te o radnim paketima: WP1 Pitanja vezana za KPI (T1.1 Potrebe građana; T1.2. Sinteza postojećih okvira i definicija „pametnog grada“; T1.3. KPI (Key performance indicator) „pametnog grada); WP2 Rezultati mjerenja i sistem prikupljanja podataka- pregled; WP3 Preporuke za daljnji razvoj KPI- pregled; WP4 Diseminacija i komunikacija- pregled. Na kraju sastanka dogovoreno je održavanje tri telekonferencije i održavanje trećeg sastanka partnera u Zaragozi od 04.- 05. studenoga 2015.

Također je održan sastanak i radionica s predstavnicima projekta „Lighthouse cities“ na kojima se raspravljalo o postojećim okvirima za KPI i definiciji za “pametne gradove”.

Grad Zagreb, zajedno s ostalim međunarodnim partnerima, sudjeluje u projektu  „CITYKeys“ u sklopu EU programa Horizon2020, SCC-01-2014, tema “Smart Cities and Communities solutions integrating energy, transport, ICT sectors through lighthouse projects”. Projekt je započeo u veljači 2015., a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca. Koordinator projektnog prijedloga je VTT - Technical Research Centre of Finland, a osim Grada Zagreba u projektu kao partneri sudjeluju AIT (Austrian Institute of Technology GmbH), Netherlands Organisation for Applied Scientific Research, EUROCITIES ASBL te gradovi Tampere (Finska), Rotterdam (Nizozemska), Beč (Austrija) i Zaragoza (Španjolska). Cilj projekta je holističkim pristupom izraditi i potvrditi metodologiju mjerenja i praćenja učinaka implementacije mjera energetske učinkovitosti u pametnim gradovima.

Više informacija o projektu CITYKeys možete pronaći i na službenoj stranici projekta www.citykeys-project.eu.

 
Vijesti