Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sedma radionica projekta TOGETHER - Financiranje projekata energetske učinkovitosti u zgradama javnog sektora

1/8
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 24. listopada 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je sedma radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) s temom „Financiranje projekata energetske učinkovitosti u zgradama javnog sektora“. 

Osim predstavnika škola i vrtića koji sudjeluju na projektu TOGETHER, na radionici su također participirali i predstavnici drugih gradskih ureda te zdravstvenih ustanova. Ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj prisutne je pozdravila gospođa melita Borić. Radionica je pokrivala temu financiranja projekata energetske održivosti te su na njoj, osim Vesne Bukarice iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar, kao predavači sudjelovale i Kornelija Pintarić, predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Slavica Lulić, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Gospođa Bukarica uvela je prisutne u temu financiranja projekata energetske održivosti u javnom sektoru kroz pregled izvora financiranja: EU, nacionalni i regionalni fondovi i programi. Gospođa Pintarić održala je prezentaciju na temu „Sufinanciranje energetske obnove javnih zgrada iz ESI fondova“, a gospođa Lulić pobliže je pojasnila postupak prijave projekata prezentacijom „Kako prijaviti projekt za EU financiranje? - Energetska učinkovitost“.

U drugom dijelu radionice prisutni su imali prilike upoznati se s alternativnim izvorima i modelima financiranja projekata energetske učinkovitosti, a razgovaralo se i o odabiru optimalnog modela financiranja za projekte energetske učinkovitosti. Radionica je završena diskusijom o mogućim načinima financiranja jednostavnih mjera uštede energije.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
 

Vijesti