Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Godišnja konferencija Energy Cities 2014.

Godišnja konferencija europskog udruženja "Energy Cities" održana je od 23.-25. travnja 2014. u Bruxellesu.
1/7

Godišnja konferencija europskog udruženja "Energy Cities" održana je od 23.-25. travnja 2014. u Bruxellesu, a u ime Grada Zagreba na konferenciju su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Na ovogodišnjoj konferenciji raspravljalo se o prijedlozima novih ciljeva Europske komisije do 2030. glede adaptacije na klimatske promjene, smanjenja emisije CO2, primjene obnovljivih izvora energije i mjera energetske učinkovitosti.

 

U programu konferencije u panelu "IMAGINE IF MAYORS RULED THE ENERGY TRANSITION OF EUROPE" sudjelovala je i zamjenica Švaljek, a uz nju su još bili prisutni i gradonačelnik grada Växjö Bo Frank, vijećnik grada Odense Lars Havelund, vijećnik grada Figueresa Pere Giro, zamjenik gradonačelnika grada Munchena Hep Monatzeder, gradonačelnik grada Bristola George Ferguson, zamjenik gradonačelnika grada Delft Stephan Brandligt, izvršni direktor Energy Citiesa Gérard Magnin, Wladyslaw Piskorz iz Europske komisije DG REGIO, Samuele Furfari iz Europske komisije DG ENER te Tom Burk iz E3G – Third Generation Environmentalism.

 

Tijekom konferencije razmijenjena su iskustva s predstavnicima euopskih gradova i udruženja, a također su dogovoreni i modaliteti daljnje suradnje u području energetike, zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom, razvoja i primjene ICT infrastrukture za održivi razvoj gradova.

                       

Vijesti