Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prijam gradonačelnika za sudionike Zagrebačkog energetskog tjedna 2013.

Povodom 4. Zagrebačkog energetskog tjedna, 14. svibnja 2013. u palači Dverce, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević srdačno je dočekala sudionike te svečano otvorila četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan.
1/10

Povodom 4. Zagrebačkog energetskog tjedna, 14. svibnja 2013. u palači Dverce, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević srdačno je dočekala sudionike te svečano otvorila četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan.


U svom pozdravnom govoru istaknula je važnu ulogu Grada Zagreba u ovoj inicijativi te njegovu veliku odgovornosti u provođenju odgovarajućih mjera u cilju ostvarenja ušteda energije, primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva te pružanju stručne potpore svim lokalnim i regionalnim zajednicama koje za to pokažu interes. Također je naglasila iznimno kvalitetan i sadržajan program ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna koji je obuhvatio 46 aktivnosti tijekom 6 dana te organizaciju koja je pokazala visoki stupanj međusobnog razumijevanja i suradnje svih sudionika u nastojanju da se građanima prezentiraju realni problemi, ali i rješenja te mogućnosti koje osiguravaju bolju budućnost.


Na samom kraju svog obraćanja, iskreno se zahvalila svim sudionicima i dragim gostima iz prijateljskih gradova, kolegama iz Europske komisije, resornih Ministarstava Republike Hrvatske, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, regionalnim energetskim agencijama, znanstvenim institucijama, uvaženim prorektorima, dekanima i profesorima fakulteta u Zagrebu, ravnateljima i profesorima osnovnih i srednjih škola, udrugama civilnog društva, gospodarskim i strukovnim komorama, gospodarstvenicima te tetama u dječjim vrtićima na intenzivnoj i uspješnoj suradnji u realizaciji programa 4. Zagrebačkog energetskog tjedna.


Iako mukotrpan i dugoročan proces, održivi razvoj predstavlja jedan od najvećih izazova čovječanstva u 21. stoljeću koji vrijedi realizirati, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izjavila je da vjeruje kako će daljnja zajednička uspješna suradnja svih relevantnih subjekata unutar i izvan sustava Gradske uprave raditi na realizaciji vizije razvoja Grada Zagreba kao energetski održivog grada, grada budućnosti.

Vijesti