Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Drugi sastanak partnera na projektu EnVision'2020

U Mariboru se od 11.-12. travnja 2013. održao drugi sastanak partnera na projektu EnVision'2020.
1/4

U sklopu projekta EnVision'2020, u Mariboru se od 11.-12. travnja 2013. održao drugi sastanak partnera. Grad Zagreb predstavljali su predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Domagoj Žutelija i Nikola Petković.


Prvi dan sastanak partnera započeo je uvodnim govorom predstavnika koordinatora, Grada Sofije. Sastanak se nastavio raspravom oko provođenja zadatka iz radnih paketa koji se odnose na izradu financijskih izvještaja, komunikaciju i diseminaciju i metodologiju izrade dokumenata o trenutnoj situaciji u gradovima partnerima. Svaki grad partner održao je prezentaciju o navedenim radnim paketima za koji je zadužen.


Drugog dana sastanka održana je prezentacija tvrtke JUB-H d.d. iz Slovenije na temu energetski učinkovitih ovojnica zgrada. Također, i tvrtka e-CNG prezentirala je vlastiti moderni pristup upravljanja mobilnosti uz upotrebu električnih automobila i automobila na komprimirani prirodni plin. Sastanak je završen planiranjem aktivnosti za narednih šest mjeseci provođenja projekta kao i dogovaranjem oko slijedećeg sastanka koji će se održati u Zagrebu u rujnu 2013.


Projekt „EnVision'2020“ sufinanciran je od strane South East Europe (SEE) programa. Glavni cilj projekta je olakšati provedbu energetske politike EU uz konkretne ciljeve i aktivnosti na lokalnoj razini i u glavnim gradovima regije jugoistočne Europe u skladu s EU2020 ciljevima. Projekt se bazira na dosadašnjim iskustvima i know-how tehnologijama partnera iz zemalja jugoistočne Europe na području obnovljivih izvora energije te primjeni odgovarajućih financijskih instrumenata.

Vijesti