Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održan završni sastanak partnera i radionica projekta TOGETHER u Zagrebu

U organizaciji projektnog partnera Grada Zagreba, (Hrvatska), 11. i 12. travnja 2019. održan je završni radni sastanak i međunarodna radionica projekta TOGETHER. 
1/7
U organizaciji projektnog partnera Grada Zagreba, (Hrvatska), 11. i 12. travnja 2019. održan je završni radni sastanak i međunarodna radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) kojemu su prethodili međunarodna konferencija „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“, održana 10. travnja 2019. te studijski obilazak zgrada javne namjene koje su u procesu energetske obnove, uz uključivanje krajnjih korisnika. U ime Grada Zagreba na sastanku su sudjelovali Melita Borić, Marko Kućan i Maja Piktija iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Na sastanku je svaki partner izložio trenutno stanje na projektu te istaknuo stupanj dovršenosti pojedinih isporučevina. Partneri su također obavili međusobnu evaluaciju pilot programa koje su provodili tijekom prethodne tri godine. Po dovršenoj evaluaciji, razgovaralo se o prednostima i izazovima s kojima su se pojedini partneri susreli te o potencijalu replikacije pojedinog pilot programa.

Drugi dan sastanka predstavnici partnera razgovarali su o radnom paketu T4 – „Jačanje političke podrške za poboljšanje energetske učinkovitosti u zgradama“, kojemu je bio posvećen i jedan od panela konferencije održane 10. travnja 2019. Predstavnik grada Paksa koji je zadužen za provedbu navedenog radnog paketa predstavio je pregled trenutnog stanja paketa te pojasnio zadatke i završnu dokumentaciju koju je potrebno dostaviti.

Nakon kratke pauze, uslijedio je razgovor o metodologiji izražavanja postignutih ušteda tijekom mjerenog perioda. Koordinator projekta predstavio je rokove vezane uz financijske aspekte projekta te izradu završnih izvješća koje su svi partneri dužni dostaviti. Sastanak je završio definiranjem rokova i krajnjih termina za dostavu finalnih izvještaja.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Province of Treviso (Italija), Energy Agency Vysočiny (Češka), Association of Municipalities Polish Network “Energie Cités” (Poljska), Municipality of Paks (Mađarska), Slovak Innovation and Energy Agency (Slovačka), Municipality of Hegyvidek (Mađarska) kao i predstavnici Grada Zagreba.

Cilj TOGETHER projekta jest poboljšanje energetske učinkovitosti javnih zgrada gdje se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utječu na potrošnju energije. Poseban akcent stavljen je na pitanje promjene ponašanja korisnika prostora te njihovu edukaciju uz praćenje rezultata uštede putem „pametnih“ uređaja za praćenje potrošnje energije.

Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020.


Vijesti