Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Tjedan održivog razvitka Grada Karlovca

U četvrtak, 04. svibnja 2017., u Velikoj vijećnici Grada Karlovca, održana je Konferencija o mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije. 
U četvrtak, 04. svibnja 2017., u Velikoj vijećnici Grada Karlovca, održana je Konferencija o mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije na kojoj su predstavljeni primjeri dobre prakse hrvatskih gradova; Zagreba, Križevaca, Karlovca, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, tvrtki i energetskih agencija.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić, a skupu se u uvodnom dijelu također obratio i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Danijel Žamboki.

Od strane Grada Zagreba, na Konferenciji su sudjelovale prezentirajući projekte ZagEE i URBAN LEARNING Melita Borić, pomoćnica pročelnika i Sanja Malnar Neralić, viša stručna savjetnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na Konferenciji je sudjelovalo oko 100 sudionika te su održana slijedeća izlaganja: Zelene zgrade kao put do pametnih gradova (Hrvatski savjet za zelenu gradnju), Energetska obnova postojećih zgrada i nove gotovo nulte (Planetaris d.o.o.), hrvatska energetska tranzicija, prilika za razvoj i pametnu specijalizaciju (Fakultet strojarstva i brodogradnje), Javna rasvjeta-zajedno do ušteda, Mjere energetske učinkovitosti u zgradarstvu- Projekt (EmBulid) (Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske), ODETA-Centar kompetencija za hidroenergiju (Odeta d.o.o.), Projekti Energy@school(Interreg Central Europe) i PrioritEE (Interreg Mediteranean) Geotermalna energija – ekološki obnovljivi izvori energije i Strategijski razvoj hidroenergetskog potencijala Karlovačke županije i Grada Karlovca (Grad Karlovac), Mobilna aplikacija za građane E-čistoća (Čistoća d.o.o.).

Više informacija dostupno je na stranici: http://www.karlovac.hr/novosti/tjedan-odrzivog-razvoja-grada-karlovca-2-do-5-svibnja-2017/8307.
Vijesti