Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Seminar i radionica za partnere na projektu „TRACE“

U okviru projekta TRACE, u Perugi je od 09. - 11. travnja 2014. održana radionica o ulozi lokalne samouprave u poboljšanju energetske učinkovitosti u zgradarstvu te seminar o razmjeni iskustava partnera TRACE kroz primjere dobre prakse vezane za energetsku učinkovitost od strane lokalne samouprave.

U okviru projekta TRACE, u Perugi je od 09. - 11. travnja 2014. održana radionica o ulozi lokalne samouprave u poboljšanju energetske učinkovitosti u zgradarstvu te seminar o razmjeni iskustava partnera TRACE kroz primjere dobre prakse vezane za energetsku učinkovitost od strane lokalne samouprave. U ime Grada Zagreba na sastancima su sudjelovale Melita Borić, pomoćnica pročelnika i Sanja Malnar Neralić, viša stručna savjetnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na seminaru partnera projekta TRACE prezentirani su i analizirani rezultati svih zemalja partnera projekta TRACE na temu energetske učinkovitosti i uloge regionalne i lokalne uprave u provedbi iste u sektoru zgradarstva, a na tematskoj radionici su prezentirane dobre prakse u informiranju i komunikaciji u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

 

Stručni obilasci uključivali su nekoliko lokacija: na Polvese otoku organiziran je stručni obilazak uređaja za tretman otpadnih voda i samostana u rekonstrukciji (cilj rekonstrukcije je uz očuvanje kulturne baštine i postizanje niskoenergetske zgrade); u nacionalnom rezervatu Foresteria dell'Oasi (Oasi La Valle, san Savino-Magione) obišla se renovirana niskoenergetska zgrada (namjenjena za prirodna i znanstvena istraživanja te turizam), a na kraju je organiziran stručni obilazak niskoenergetske zgrade u Ponte Rio – Perugia na kojoj se je izvršila rekonstrukcija u energetski učinkovitu zgradu A+.

 

Grad Zagreb provodi projekt „Transnational cooperation for the improvement of buildings energy performance and efficiency“ (TRACE) koji je sufinanciran od strane South East Europe (SEE) programa. Na projektu sudjeluje ukupno 13 partnera iz 9 europskih zemalja. Cilj projekta TRACE je davanje potpore lokalnoj i regionalnoj administraciji Jugoistočne Europe u važnoj ulozi koju imaju u razvoju i napredovanju politika i mehanizama u poboljšanju energetske učinkovitosti u zgradarstvu.


Više informacija o projektu TRACE na službenoj stranici www.see-trace.eu.

 

           


Vijesti