Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Najava 5. Zagrebačkog energetskog tjedna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Zagreba, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek sa suradnicima i partnerima, najavila je jubilarni 5. Zagrebački energetski tjedan.

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Zagreba, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek sa suradnicima i partnerima, najavila je jubilarni 5. Zagrebački energetski tjedan koji će se s porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“ održati od 12. do 17. svibnja na raznim lokacijama i institucijama u Gradu Zagrebu.


Zamjenica gradonačelnica gđa. Švaljek istaknula je kako će se tijekom cijelog tjedna održat niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša, posljedicama i borbi protiv globalnog zatopljenja, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva, razvoju i primjeni novih tehnologija, mogućnostima gospodarskog razvoja i financiranja projekata. Također je istaknula kako će se održati i posebne igraonice i satovi nastave održavati će se u svim vrtićima, osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba na kojima će se poticati zainteresiranost djece o temama energije i klime putem odgovarajućih predavanja i podjelom prigodnih bojanki, slikovnica, edukativnih igrica i priručnika.


Pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras posebno je istaknuo međunarodnu konferenciju „Održivost je u našim rukama – umrežavanje“ koja će se održati 14. svibnja 2014. u velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb te međunarodnu konferenciju " Ulaganje u budućnost – održiva energetska rješenja svjetskih gradova“ koja će se održati 15. i 16. svibnja 2014. u Starogradskoj vijećnici i na kojoj će sudjelovati gosti iz Europske komisije, Europske investicijske banke, Saveznog ministarstva za gospodarstvo i tehnologiju, GIZ-a, ICLEI-a, ProKlime Hannover, predstavnici gradova Šangaj, Belo Horizonte, Varšave, Torino, Bruxelles te ostalih međunarodnih i domaćih institucija. Također je posebno istaknuo i Stručni skup Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj“ koji će se održati u ponedjeljak 12. svibnja 2014. na kojoj će studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskog fakulteta, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prezentirati svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.


Ovogodišnji Zagrebački energetski tjedan bilježi do sad najveći broj aktivnosti i događanja (ukupno 43 događanja) poput Dana otvorenih vrata na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Energetskom intitutu Hrvoje Požar, fotonaponskih i solarnih sustava na objektima Gradske uprave Grada Zagreba i gospodarskih subjekata te ostalim lokacijama u Gradu Zagrebu. Osim navedenih aktivnosti, održat će se i seminari Hrvatske komore arhitekata, Hrvatske komore inženjera strojarstva i Hrvatske komore inženjera elektotehnike, Hrvatske gospodarske komore, Obrtničke komore Zagreb, izložba u Tehničkom muzeju, brojne prezentacije na Tribini Grada Zagreba te mnoga druga zanimljiva događanja.


Pročelnik Maras zahvalio se svim partnerima uključenima u ovogodišnji jubilarni Zagrebački energetski tjedan istaknuvši da bez zajedničkog rada i suradnje sve ove aktivnosti i zacrtani ciljevi bili bi neostvarivi.


Tradicionalni završetak ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna obilježit će se u subotu 17. svibnja 2014. održavanjem „EE Info dana“ na Trgu bana Josipa Jelačića.


Sve informacije o Zagrebačkom energetskom tjednu dostupne su na http://energyweek.zagreb.hr/uvod-2897/2897.

Vijesti