Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Danska delegacija na prezentaciji Grada Zagreba u Palači Dverce

U okviru programa trodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj Njezinog Veličanstva Kraljice Danske i Njegove Visosti Princa-Supruga, u Palači Dverce je 22. listopada 2014. održana prezentacija projekta Grada Zagreba.
1/13

U okviru programa trodnevnog službenog posjeta Republici Hrvatskoj Njezinog Veličanstva Kraljice Danske i Njegove Visosti Princa-Supruga, u Palači Dverce je 22. listopada 2014. održana prezentacija projekta Grada Zagreba na području energetike, zaštite okoliša, strategijskog planiranja i razvoja Grada, održivog razvoja, vodoopskrbe i odvodnje te proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom kućanstava i industrijskih subjekata. Domaćin sastanka bio je Grad Zagreb, a na prezentaciji je sudjelovala danska delegacija koju su činili predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Danske i danskih tvrtki iz područja energetskog i gospodarskog sektora.


U ime Grada Zagreba, prisutne je pozdravila pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada gospođa Jadranka Veselić Bruvo koja je svima zaželjela srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Zagrebu, a u ime Veleposlanstva Kraljevine Danske prisutnima se obratio gospodin Thomas Peter Sørensen.


Program predstavljanja projekata započeo je prezentacijom na temu strateških projekata i strategija razvoja Grada Zagreba pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada gospođe Jadranke Veselić Bruvo. Direktor HEP Toplinarstva gospodin Robert Krklec predstavio je razvoj centralnog Toplinskog sustava na području grada Zagreba, a direktorica Vodoopskrbe i odvodnje gospođa Štefica Mihalic te direktor Sektora odvodnje gospodin Ranko Gregorin predstavili su razvoj sustava vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba. Na kraju programa, pilot projekt obnove objekata Donjeg Grada i projekte Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije predstavio je zamjenik ravnatelja Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske gospodin Velimir Šegon.


Nakon održanih prezentacija, predstavnici danske delegacije imali su prilike detaljnije raspravljati o budućoj suradnji s ostalim sudionicima sastanka.

Vijesti