Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Otvoren prvi po redu "GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA"

U hotelu Esplanade u Zagrebu će se od 25.-27. listopada 2012. održati prvi po redu Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenome gospodarstvu "GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA" .

U hotelu Esplanade u Zagrebu danas je svečano otvoren prvi po redu Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenome gospodarstvu "GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA" koji će trajati od 25.-27. listopada 2012.

 

Ovogodišnji GREENVEST svečano su otvorili ministar poduzetništva i obrta, gospodin Gordan Maras, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore, gospođa Vesne Trnokop Tante te generalni direktor sajma GREENVEST, gospodin Tomislav Marjanović. GREENVEST zajednički organiziraju Savez za energetiku Zagreba, Energo Media Servis i portal croenergo.eu uz podršku 25 institucija, tvrtki i medija.

 


Na GREENVEST-u će biti predstavljene investicije privatnoga sektora, prema posljednjim pokazateljima, vrijedne više od 850 milijuna eura, više od 100 jedinstvenih institucija i pravnih osoba, a u 25 poslovnih skupova sudjelovati će preko 50 renomiranih predavača koji će odgovoriti na nešto više od 200 aktualnih pitanja razvoja i perspektive zelenoga gospodarstva.

 


Dvije najznačajnije investicije koje će biti predstavljene i koje su zajedno vrijedne više od 650 milijuna eura su projekti tvrtke Energija Projekt d.o.o. 'Vjetoelektrana Senj' i tvrtke Energija Nova d.o.o. 'Vjetroelektrana Medeni Dolac i Mala Kapela'. Riječ je o instalaciji gotovo 550 MW. Uz to biti će predstavljeni projekti 'Katalitička transformacija otpada primjenom procesa KURATA' tvrtke Kurata d.o.o., 'SQE tehnologija gradnje niskoenergetskih objekata' tvrtke Pjer d.o.o., 'Industrijska proizvodnja pasivnih kuća' tvrtke Tehnoplast Profili d.o.o., 'Solar centar Kukuljanovo: Trgovački centar s integriranom fotonaponskom solarnom elektranom do 1 MW' i 'Poslovni kompleks za izradu peleta' tvrtke ZONA GP d.o.o..

 


Prvoga dana GREENVEST-a biti će održana i svečanost predstavljanja prvog europskog green-tech online shopa na domeni energostore.com koji za sada, u svojoj prvoj fazi, sadrži više od 150 energetski učinkovitih tehnologija. Projekt energostore.com realizirala je tvrtka Energo Media Servis d.o.o. uz generalno partnerstvo Robert Bosch d.o.o..
Drugoga dana GREENVEST-a biti će održan Skup investitora, ulagača i gospodarstvenika, a tijekom sva tri dana održavanja GREENVEST-a sudionici će se moći okušati u vožnji Peugeot iOn i 508 RXH.

Vijesti