Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Treći sastanak projekta Euronet 50/50 max

Treći sastanak partnera projekta Euronet 50/50max održan je 03. i 04. srpnja 2014. u gradu Huelva, Španjolska.
1/4

Treći sastanak partnera projekta Euronet 50/50max održan je 03. i 04. srpnja 2014. u gradu Huelva, Španjolska. Sastanak je organizirao jedan od partnera na projektu, Disputacion de Huelva, a Grad Zagreb je predstavljala Maja Šunjić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.


Dvodnevni sastanak započeo je uvodnim obraćanjem organizatora, predstavnika Disputacion de Huelva a zatim je svaki partner iznio broj školskih i javnih ustanova uključenih u projekt. Tijekom sastanka, svaki partner je pozvan da osigura uključivanje metodologije 50/50 u lokalne, regionalne i nacionalne strategije uštede energije te pronađe promatrače koji će pratiti provedbu projekta. Radni sastanak nastavljen je radionicom na temu nadzora nad provedbom projekta u školama i javnim ustanovama na kojoj su partneri pojedinačno naveli broj obavljenih aktivnosti te iznijeli njihove rezultate i poteškoće s kojima su se susreli pri provedbi i implementaciji projekta.


U sklopu programa organiziran je studijski obilazak Sveučilišta u Huelvi prilikom kojega je predstavnik organizatora sastanka, Disputacion de Huelva, partnerima predstavio sustav za nadzor potrošnje energije koji se koristi za zgrade Sveučilišta.


Drugog dana sastanka održana je kratka prezentacija konačnih verzija E-packova, uputa i radnih materijala koje je potrebno dostaviti svim školama uključenima u projekt. Predstavljen je i ukratko objašnjen alat za izračun ušteda energije koji se koristio u prethodnom projektu. Na drugom dijelu sastanka predstavljeni su promotivni materijali za projekt te je raspravljano o mogućnostima uključivanja dodatnih materijala za distribuciju po školama. Također je predstavljen i prvi newsletter.


Projekt Euronet 50/50 max sufinanciran je od strane programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni koordinator je Pokrajina Barcelona, a na projektu, uz Grad Zagreb, sudjeluje još 14 partnera.Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta  www.euronet50-50max.eu.

 


                          

Vijesti