Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Gradonačelnik primio tajnika EUROCITIES-a

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić primio je delegaciju europskog udruženja EUROCITIES na čelu sa glavnim tajnikom g. Paulom Bevanom.
1/7

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić primio je delegaciju europskog udruženja EUROCITIES na čelu sa glavnim tajnikom g. Paulom Bevanom. EUROCITIES je mreža glavnih europskih gradova koja okuplja 186 velikih gradova u više od 30 europskih zemalja, a čine ga gradovi s brojem stanovnika koji premašuje 250 tisuća. Punopravni članovi su gradovi članica zemalja Europske unije, a od lipnja 2002. Grad Zagreb je pridruženi član.


Gradonačelnik Bandić je izrazio iskrenu dobrodošlicu cijenjenim gostima u naš lijepi Grad Zagreb, poželio im uspješan i ugodan boravak u našem gradu te je još jednom iskoristio priliku za čestitke na 25 godišnjem uspješnom radu EUROCITIES-a. Također je istaknuo da tijekom njihovog kratkog boravka u našem gradu želimo predstaviti i upoznati ih sa programima i aktivnostima našeg grada te sa nekim projektima koje provodimo samostalno i u suradnji sa nizom institucija i nevladinih udruga u cilju održivog razvoja i razvoja društva znanja te stvoriti platformu za daljnje proširenje suradnje sa udruženjem EUROCITIES i drugim velikim europskim gradovima. U tom smislu bilo je riječi o uspjesima Grada Zagreba i odličnim rezultatima u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti koji je upravo u tijeku. Zagreb, unatrag više godina redovito dobiva nagrade za mobilnost, a prošle godine je osvojio drugo mjesto iza talijanske Bologne.


G. Bevan je ukratko predstavio rad i projekte EUROCITIES-a te pozvao gradonačelnika Bandića na aktivno sudjelovanje na konferenciji gradonačelnika sljedeće godine, na kojoj se očekuje zajednički stav europskih gradonačelnika o potrebi jačeg financiranja „pametnih gradova“.


EUROCITIES pruža brojne mogućnosti gradovima za razmjenu znanja, ideja i iskustava, analizu zajedničkih problema i razvoj inovativnih rješenja, kroz organizaciju foruma, radnih skupina, projekata, aktivnosti i događanja. Vizija EUROCITIES mreže je izgradnja europskih gradova na načelima održivog razvoja i kvalitetnog života svih njihovih građana.

 

Nakon prijema kod gradonačelnika, g. Bevan je u pratnji pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj g. Marijana Marasa obišao Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (CUPOVZ), koji je jedan od gradskih kapitalnih ekoloških projekata.

Vijesti