Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Grad Zagreb na INFO TJEDNU za CIP ICT PSP

U Ministarstvu uprave se od 05.-07. veljače 2013. održao INFO TJEDAN Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (CIP ICT PSP).
1/3

U Ministarstvu uprave se od 05.-07. veljače 2013. održao INFO TJEDAN Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (CIP ICT PSP) čiji je cilj bio ponuditi informacije o Programu podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, predstaviti hrvatska iskustva stečena dosadašnjim sudjelovanjem te potaknuti što širi krug pravnih osoba za prijavu projekata u okviru ovog Programa Unije.

 

ICT PSP program usmjeren je poticanju inovacija i konkurentnosti te ubrzavanju razvoja održivog, konkurentnog, inovativnog i uključivog informacijskog društva. Također podupire aktivnosti na ubrzavanju inovacija i provedbe usluga i sustava zasnovanih na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, putem šireg usvajanja i boljeg korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije te korištenju digitalnih usluga od strane građana, vlada i poslovnih subjekata.

 

U bogatom programu INFO TJEDNA sudjelovao je i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba sa prezentacijom "Projekt i-Scope" g. Nikole Petkovića. Prezentacija je održana 06. veljače 2013. u sklopu predstavljanja dosadašnjih hrvatskih iskustava u CIP ICT. Cilj prezentacije bio je podijeliti dosadašnja iskustva u provedbi projekata prema CIP programima te objasniti kako se prijaviti, na što treba paziti, kako negativna i pozitivna iskustva prilikom prijava i provedbi projekata pretvoriti u prednosti prilikom slijedećih prijava na slične programe. Također u sklopu prezentacije g. Petković detaljno je objasnio koji su koraci bili poduzeti u vezi provedbe dobivenih zadataka kroz projekt i-SCOPE.

 

Program podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (The Information and Communication Technologies Policy Support Programme - ICT PSP) pokrenut je u okviru Okvirnog programa za konkurentnost i inovativnost (Competitiveness and Innovation Framework Programme - CIP), osnovanog Odlukom Europskog parlamenta i Vijeća u listopadu 2006. Program podupire aktivnosti na ubrzavanju inovacija i provedbe usluga i sustava zasnovanih na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, putem šireg usvajanja i boljeg korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije te korištenju digitalnih usluga od strane građana, vlada i poslovnih subjekata te otvara široku lepezu novih poslovnih prilika, posebno za inovativna mala i srednja poduzeća koja pružaju nova ICT rješenja.

 

Ministarstvo uprave je koordinator ovog Programa i ima zadatak prenositi informacije vezano za Program zainteresiranim pravnim subjektima u RH te ih motivirati za prijavu na natječaj. Povod organiziranja Info tjedna je otvaranje VII. poziva za prijavu projektnih prijedloga, koji je otvoren 21. prosinca 2012., a završava 14. svibnja 2013. Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani pravni subjekti u RH.

 

Predviđeno trajanje programa je od 2007. do 2013., a njegov ukupni proračun iznosi 730 milijuna €, što Republici Hrvatskoj otvara značajne mogućnosti u cilju razvoja i jačanja informacijskog društva.

 

Prema Radnom programu, usvojenom 21. prosinca 2012., u okviru ovog Programa, u 2013. očekuje se financiranje projekata u vrijednosti od 125,7 milijuna €.

 

Više informacija o Programu CIP ICT PSP možete pronaći na stranicama Ministarstva uprave.

 

Vijesti