Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prezentacija Projekta „Pravilo 6 - Siguran zagrljaj“

Hrvatski autoklub je u okviru ovogodišnjeg programa 8. Zagrebačkog energetskog tjedna u petak 12. svibnja 2017. predstavio projekt "Pravilo 6 - Siguran zagrljaj" .
Hrvatski autoklub je u okviru ovogodišnjeg programa 8. Zagrebačkog energetskog tjedna u petak 12. svibnja 2017. predstavio projekt "Pravilo 6 - Siguran zagrljaj" koji je usmjeren prema roditeljskoj populaciji na način da ih upoznamo s pitanjem da li njihovo dijete sjedi sigurno u automobilu. 

Polazeći od spoznaje da tijekom nekoliko posljednjih godina djeca sve češće stradavaju kao putnici u vozilima svojih roditelja, Hrvatski autoklub je kreirao projekt „Pravilo 6- Siguran zagrljaj“ koji je ujedno način promoviranja sigurnosti u prometu i primjene Pravila 6 - Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).

Hrvatski autoklub je u suradnji s partnerima 12. svibnja 2017. započeo nacionalnu kampanju o odgovornom ponašanju vozača na ovu temu predstavivši preventivno- edukativni program „Vidi i klikni“ za djecu predškolske dobi, a ujesno je raspisao i natječaj za izradu 1-minutnih filmova u dvije kategorije (djeca do 8 razreda osnovne škole) i mladi (učenici srednjih škola, studenti i mladi do 24. god.). Također je pokrenuo niz akcija - od anketiranja pa do terenskog istraživanja korištenja dječjih sjedalica u vozilima prilikom prijevoza djece. 

Svi koji su sudjelovali u natječaju pokazali su svoje viđenje problema prijevoza djece u automobilima te su svojim filmićima poslali roditeljima poruku da se koriste dječjim sjedalicama u vozilima. 

Detaljnije informacije o rezultatima anketa kao i nagrađene iz raspisanog natječaja možete pronaći na službenim stranicama HAK-a.

 
Vijesti