Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Obilazak energetski obnovljenog DV Tratinčica

U sklopu obilaska Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Tratinčica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.
1/5
U sklopu obilaska Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Tratinčica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

Radovi na energetskoj obnovi na objektu dječjeg vrtića Tratinčica uključivali su obnovu toplinske izolacije vanjskih zidova, podnožja i krovišta, zamjenu postojeće stolarije i bravarije energetski učinkovitijom PVC stolarijom, ugradnju termostatskih radijatorskih ventila, zamjenu rasvjetnih tijela s energetski učinkovitom rasvjetom te novu fasadu. Također je modernizirana i toplinska podstanica te je izvedena instalacija kotlovnice. Na objekt je postavljen i daljinski sustav očitanja potrošnje energenata i vode, a očekivano smanjenje ukupne energetske potrošnje je više od 70% te će se značajno smanjiti i emisija CO2. Objekt je iz energetskog razreda E prešao u energetski razred B. Ukupna investicija iznosila je gotovo 4 milijuna kuna.

Projektom ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad obuhvaćena je energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Zagreba kroz primjenu mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za ukupno 89 zgrada. Među njima i 39 zagrebačkih dječjih vrtića, a sve s ciljem postizanja minimalno energetskog razreda B, što će znatno smanjiti energetsku potrošnju i emisije CO2. Projekt ZagEE obuhvaća i modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete LED žaruljama s kontrolnim upravljačkim sustavom. Projekt se provodi u okviru IEE Programa tehničke pomoći 2012. – Mobiliziranje lokalnih energetskih investicija te obuhvaća financiranje tehničke pomoći i izradu potrebne dokumentacije za energetsku obnovu objekata, dodjelom bespovratnih sredstava. Osim glavnog investitora Grada Zagreba, projekt sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% ukupnog iznosa.


 
       
Vijesti