Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sastanak partnera projekta i-SCOPE u Newcastleu

Od 21. - 22. listopada 2014. u Newcastleu (UK) je održan sastanak partnera uključenih u projekt I-SCOPE.
1/3

Od 21. - 22. listopada 2014. u Newcastleu (UK) je održan sastanak partnera uključenih u projekt I-SCOPE („Interoperable Smart City services through an Open Platform for urban Ecosystems”) kojeg provode 13 tehničkih partner i 9 gradova iz 10 europskih zemalja. Koordinator projekta je tvrtka „Fondazione Graphitech“ iz Trenta (Italija), a uz ostale partnere projekta, sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj
Prvi dan sastanka započeo je uvodnim govorom voditelja projekta, iz tvrtke Fondazione Graphitech iz Italije, Dr. Raffaele de Amicis kojoj se osvrnuo na cjelokupni napredak projekta, koji se nalazi u svojoj završnjoj fazi te protekle i nadolazeće aktivnosti. Projektirano rješenje, alfa verzija IT aplikacija prošla je kroz fazu testiranja od strane tehničkih partnera kao i predstavnika gradova koji sudjeluju u projektu. Tehnički partneri M.O.O.S. Computer Grafik Systeme iz GmbH iz Austrije, EPS Epsilon international SA iz Grčke, Vrije Universiteit Brussel iz Belgije, Fondazione Graphitech, Cadzow Communication Consulting Limited iz velike Britanije, Sinrgis SRL iz Italije prezentirali su vezano za radni paket projekta WP4, sadašnje stanje realizacije razvoja projekta. Ujedno je najavljeno postavljanje nove beta verzije aplikacije.


U sklopu radnog paketa WP5 i WP6 predstavnici gradova Indijie, Trentina Lazio, Newcastle, Beča, Zadra i Zagreba kroz prezentacije predstavili su dosadašnje aktivnosti na projektu vezano za testiranje aplikacije, izneseni su prijedlozi za poboljšanje aplikacije kao i neki od problema prilikom korištenja iste. Gradovi su prezentirali dosadašnje aktivnosti vezano za diseminaciju projekta i provedene prezentacije sa ciljem informiranja građana i specijalista vezanih za ovo područje.


Grad Zagreb je svoj dosadašnji rad na testiranju aplikacije i informiranju zainteresirane javnosti predstavio kroz dvije prezentacije, s naglaskom na aktivnosti tijekom Zagrebačkog energetskog tjedna 2014. Predstavljen je plan aktivnosti do završetka projektakoje će se izvoditi na beta verziji aplikacije.

 

Aplikacije Solarni atlas, Dinamičko kartiranje buke i Poboljšanje mobilnosti građana smanjene sposobnosti kretanja možete za sve gradove koji učestvuju u projektu pronaći ovdje.


Više informacija o projektu možete naći na www.iscopeproject.net.  

Vijesti