Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održan treći sastanak partnera u sklopu projekta PassREg

U sklopu projekta Passive House Regions with Renewable Energies (PassREg), 18. travnja 2013. održan je treći sastanak partnera u Frankfurtu.
1/3

U sklopu projekta Passive House Regions with Renewable Energies (PassREg), 18. travnja 2013. održan je treći sastanak partnera u Frankfurtu, Njemačka. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivog razvoja, Nina Čikeš i Nikola Petković.


Sastanak je službeno otvoren uvodnim govorom predstavnika koordinatora projekta, prof. W. Feist. Sastanak je bio podijeljen na tri dijela. U prvom dijelu, voditelj pripadajućeg radnog paketa EnEffect, održao je prezentaciju na temu vodiča o uspješnim modelima pasivnih kuća. Također je uslijedila i rasprava o tekućem stanju pokaznih pilot projekata te priprema programa za održavanje Regionalnih foruma o pasivnim zgradama. Drugi dio sastanka bio je usmjeren na daljnje definiranje i razradu radnih paketa vezanih za diseminaciju i trening materijale. U zadnjem, trećem dijelu sastanka se razgovaralo o izvršavanju obveza u narednih šest mjeseci provedbe projekta i analizirali su se svi stadiji projekta kao i uloge partnera u njima.


Projekt „Passive House and Renewable Energy Regions“ (PassREg) je sufinanciran od strane programa Intelligent Energy Europe (IEE) kojim upravlja Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI) u ime Europske komisije, a na njemu uz Grad Zagreb sudjeluje još deset gradova iz osam europskih zemalja. Opći cilj projekta PassREg je povećati potražnju za izgradnju energetskih pasivnih kuća i razviti model za subvencioniranje njihove izgradnje.

                                                 

Vijesti