Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održan je Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER
1/19
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održan je Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction). Dvodnevni sastanak održao se u prostorijama Tribine Grada Zagreba, dana 25. i 26. listopada 2016.
 
U okviru sastanka predstavljene su aktivnosti provedene unutar prvog perioda projekta te su definirane aktivnosti nadolazećeg, drugog radnog perioda. Ujedno, partneri su razmijenili svoja iskustva, primjere dobre prakse, kao i ključna znanja u provedbi sličnih mjera i projekata. Raspravljalo se o izazovima s kojima se partneri susreću u provedbi projekta te o mogućnostima njihovog rješavanja. Definirani su budući rokovi i tijek rada za pojedinu aktivnost s ciljem podizanja kvalitete i učinkovitosti rada.  
 
Na sastanku su sudjelovali predstavnici Province of Treviso (Italija), Energy Agency Vysočiny (Češka), Sveučilišta u Mariboru (Slovenija), Association of Municipalities Polish Network “Energie Cités” (Poljska), Municipality of 12th District of Budapest (Mađarska), Slovak Innovation and Energy Agency (Slovačka), kao i predstavnici Grada Zagreba.
 
Projekt TOGETHER nudi izgradnju transnacionalne platforme, gdje partneri različitih razina znanja mogu zajedno postojeća znanja proširiti, ojačati svoje sposobnosti, smanjiti njihovu međusobnu nejednakosti, kao i promicati implementaciju energetske učinkovitosti u javnim zgradama. Sam cilj TOGETHER projekta jest poboljšanje energetske učinkovitosti javnih zgrada gdje se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utječu na potrošnju energije.
 
TOGETHER nadilazi koncept izoliranih tehničkih intervencija tako da ih integrira s različitim modelima (DSM - demand side management te EPIC - energy performace intergrated contract). Takav model se temelji na promjeni ponašanja korisnika prostora te edukaciji korisnika zgrada uz praćenje rezultata uštede energije putem „pametnih“ uređaja za praćenje potrošnje energije. Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
 
Vijesti