Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održana Prva digitalna Njemačko-hrvatska konferencija “Tehnologije i usluge u privatnoj i civilnoj zaštiti”

1/2
Prva digitalna Njemačko-hrvatska konferencija “Tehnologije i usluge u privatnoj i civilnoj zaštiti”  održana je u utorak 24. studenoga 2020. putem digitalne platforme vimeo.com.

Konferenciju su organizirali Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s časopisom Zaštita, Hrvatskim cehom zaštitara - strukovnom zaštitarskom komorom te Saveznim udruženjem sigurnosne industrije (Bundesverband der Sicherheitswirtschaft, BDSW).
 
Prva digitalna njemačko-hrvatska konferencija “Tehnologije i usluge u privatnoj i civilnoj zaštiti” organizira se u svrhu poticanja suradnje malih i srednje velikih tvrtki Saveznog ministarstva gospodarstva i energije (BMWi). U mnogim gospodarskim i industrijskim granama te u infrastrukturi, potrebna su ulaganja na području modernizacije tehnologija i usluga privatne i civilne zaštite.

Konferencija je započela obraćanjem direktorice Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Stefanie Ziska te Birgit Banße,  predstavnice Saveznog ministarstva gospodarstva i energije (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie, BMWi) koje su istaknule važnost razmjene iskustava između hrvatskih i njemačkih tvrtki te mogućnosti ostvarivanja  njihove suradnje.

U nastavku konferencije, Igor Milić iz Ravnateljstva civilne zaštite pri Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske održao je prezentaciju Civilne zaštite u Hrvatskoj. Predavanje je također održala i gđa Kirstin Wiegand iz Saveznog udruženja sigurnosne industrije (Bundesverband der Sicherheitswirtschaft, BDSW) te dala pregled sigurnosne industrije u Njemačkoj.
 
U sklopu konferencije održana su predstavljanja šest njemačkih tvrtki koje se bave proizvodnjom i kreiranjem tehnoloških rješenja relevantnih za funkcioniranje hitnih službi te službi privatne i civilne zaštite:
  • BURG-Wächter KG - proizvođač i dobavljač lokota, zaštite vrata i prozora, mjerne tehnike, sefova, kasa, poštanskih sandučića i kontrole pristupa.
  • DESKO GmbH - tvrtka DESKO razvija hardver za prikupljanje podataka iz dokumenata kao što su osobne iskaznice, ulaznice s crtičnim kodom, magnetne trake i čip kartice.
  • ELSPRO Elektrotechnik GmbH & CO. KG - usluge u sektorima električne energije i rasvjete te opskrbljuje industrijske kupce i sektor usluga inovativnim proizvodima i širokim asortimanom elektrotehničkih sigurnosnih proizvoda.
  • EMDION GmbH - EMDION GmbH - tehnološka tvrtka specijalizirana za sigurnosnu tehnologiju.
  • Hytera Mobilfunk GmbH - Jedan od vodećih svjetskih proizvođača visokokvalitetnih TETRA i DMR mobilnih radio sustava, ujedno i pouzdani dobavljač Hytera mobilnih stanica za TETRA, DMR i analogni mobilni radio.
  • Uhlmann & Zacher GmbH - Tvrtka Uhlmann & Zacher etablirala se na tržištu sustava elektroničkog zaključavanja od 1996. 
Njemačko-hrvatska konferencija organizirana je u svrhu omogućavanja razmjene znanja i uspostavljanja mogućnosti suradnje s etabliranim njemačkim tvrtkama. Osim samog predstavljanja, konferencijom su omogućeni i poslovni razgovori hrvatskih i njemačkih poduzetnika koji se održavaju online 25. i 26. studenoga 2020.
Vijesti