Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

7. Zagrebački energetski tjedan (09. - 14. svibnja 2016.)

Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 7. Zagrebački energetski tjedan održat će se od 09. - 14. svibnja 2016.
U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se od 09. do 14. svibnja 2016. održati 7. Zagrebački energetski tjedan.
 
Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:

„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.

 
Poruka koju već sedam godina zaredom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo našu dvodnevnu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Ususret održivoj energetskoj uniji“ koja će se održati 11. i 12. svibnja 2016. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. U radu konferencije predviđa se sudjelovanje predstavnika EU i hrvatskih institucija koji bi raspravili o sljedećim aktualnim temama: kako doseći ciljeve energetske politike EU – postojeći izazovi i buduće mogućnosti, korištenje potencijala projekata energetske održivosti, inovativni financijski instrumenti za energetsku tranziciju EU, urbana energetska obnova, lokalne zajednice u procesu energetski održivog razvoja te modeli suradnje javnog i privatnog sektora za projekte održivog razvoja.

U nastavku dvodnevne konferencije, 12. svibnja 2016. na Tribini Grada Zagreba  održat će se i Skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom „Održivost je u našim rukama“ koji okuplja hrvatske gradove potpisnike inicijative Sporazum gradonačelnika s ciljem razmijene ključnih znanja i iskustava u provedbi energetski održivih projekata

Ujedno koristimo priliku zahvaliti Vam na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati Vas da svojim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, gđi. Vlatki Šamarinec, gđi. Maji Šunjić ili gđi. Ani Šimić na brojeve telefona: 01/6585-004, 6585-029, 6585-031 ili putem e-mail adrese: vlatka.samarinec@zagreb.hr, maja.sunjic@zagreb.hr, ana.simic@zagreb.hr.


Preliminarni program 7. Zagrebačkog energetskog tjedna

 
Vijesti