Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Seminar "Energetska učinkovitost u zgradarstvu i OIE"

U sklopu programa 6. Zagrebačkog energetskog tjedna, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u utorak, 12. svibnja 2015. održan je seminar pod nazivom "Energetska učinkovitost u zgradarstvu i OIE" u organizaciji Obrtničke komore Zagreb. 
1/11
U sklopu programa 6. Zagrebačkog energetskog tjedna, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u utorak, 12. svibnja 2015. održan je seminar pod nazivom "Energetska učinkovitost u zgradarstvu i OIE" u organizaciji Obrtničke komore Zagreb.

U uvodnom dijelu seminara, sudionicima se obratio predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić ujedno zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu.

Program se sastojao od stručnih predavanja koja se bave temama iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kao i prilagodbe poslovanja novim tržišnim uvjetima. 

Seminar je započeo prezentacijom pod nazivom „Primjer dobre prakse korištenja EU sredstava za uvođene LED rasvjete u naselja“ koju je održao predsjednik Obrtničke komore Krško Dušan Arh. Zatim su ravnatelj Obrtničkog učilišta Dražen Maksimović i Tomislav Capuder s Fakulteta elektrotehnike i računarstva zajednički održali prezentaciju pod nazivom  „Primjena EU modela u zelenim vještinama", a Srećko Vrček iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske prezentaciju „Energetska obnova zgrada upisanih u Registar kulturnih dobara RH: Primjeri i praksa“.

U ime Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj prezentaciju pod nazivom „Poticajne mjere za obnovljive izvore energije“ održao je Danijel Matić. 

Na kraju seminara, prezentaciju pod nazivom „Inovacije i kreativnost u LED tehnologijama“ održao je Antonio Furlaniz tvrtke 2PowerN d.o.o.

Na seminaru su prezentirani realni problemi ali i uspješna rješenja koja osiguravaju sigurnu i bolju budućnost. Na kraju je zaključeno kako su primjena zelenih tehnologija, primjena obnovljivih izvora energije kao i njeno racionalno korištenje važni pokretači koji pružaju mogućnosti razvoja sektora obrtništva i malog poduzetništva.
Vijesti