Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održan sastanak s domarima i voditeljima energetskih timova na projektu EURONET 50/50 max

U prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, u srijedu, 06. studenog 2014. održana je radionica za domare i voditelje energetskih timova u školama koje sudjeluju na projektu EURONET50/50 max.
1/7

U prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, u srijedu, 06. studenog 2014. održana je radionica za domare i voditelje energetskih timova u školama koje sudjeluju na projektu EURONET50/50 max. Sastanku su prisustvovali predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, šport i kulturu te domari i voditelji energetskih timova u školama koje sudjeluju na projektu: OŠ Ante Starčevića, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Dr. Ivan Merz, OŠ Vrbani, gimnazija Lucijana Vranjanina, gimnazija Tituša Brezovačkog, prirodoslovna škola Vladimira Preloga te Prva ekonomska škola.

 

Na početku sastanka, prisutnima se u ime Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj obratila Maja Šunjić, istaknuvši važnost i cilj samog projekta te kratko predstavila projekt i međunarodne partnere. Također su istaknuti i važni ciljevi projekta: educiranje učenika o pitanjima štetnih emisija CO2 te načinima na koje je moguće smanjiti količinu potrošnje energije, time smanjujući nepovoljan utjecaj na okoliš.
 
Radionica je podijeljena na dva dijela: prvi dio upoznao je prisutne sa trenutnim stanjem potrošnje u pojedinim školama, dok su u drugom dijelu dane podrobnije informacije o ulozi domara kao važnog dijela energetskog tima. Mnogi su predstavnici škola izrazili interes o mogućnostima uštede te načinima na koji je postići. Obzirom da su mnoge škole izrazile želju za detaljnijim uputama za korištenje aparata za provedbu projekta, u drugom dijelu radionice demonstriran je način rada s mjernim aparatima: mjeračem potrošnje električne energije, luksmetrom te termometrom. Sudionicima na radionici također su predstavljene web stranica i Facebook stranica projekta te je dogovoreno da se sve aktivnosti provođene u sklopu projekta poprate izvještajima i fotografijama. 
 
Projekt Euronet 50/50 max sufinanciran je od strane programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni koordinator je Pokrajina Barcelona, a na projektu, uz Grad Zagreb, sudjeluje još 14 partnera.
 
Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta www.euronet50-50.eu.
 
Vijesti