Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održan 5. sastanak projekta Euronet 50/50 max

Peti sastanak partnera projekta Euronet 50/50max održan je 29. i 30. rujna 2015. u gradu Riga, Latvija.
1/8
Peti sastanak partnera projekta Euronet 50/50max održan je 29. i 30. rujna 2015. u gradu Riga, Latvija. Sastanak je organizirao jedan od partnera na projektu, Riga  Managers School (RMS). Grad Zagreb je predstavljala Maja Šunjić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na dvodnevnom sastanku naglasak je stavljen na stratešku provedbu projekta, organizacije 50/50 evenata te dosadašnje aktivnosti provedene u sklopu projekta.

Predstavnik koordinatora Disputacio de Barcelona (DIBA) predstavio je dosad obavljene korake te korake koje treba ostvariti do kraja projekta. Svi partneri predstavili su 50/50 evente su svojim državama i školama koje sudjeluju u projektu. Bila je to prilika za razmjenu iskustava i ideja za bolji pristup djeci i radu s njima kao i predstavljanje najboljih praksi koje su razvile škole i ostale javne zgrade koje sudjeluju u projektu EURONET 50/50 MAX. 50/50event u Hrvatskoj, koji je održan 11. svibnja 2015. u sklopu 6. Zagrebačkog energetskog tjedna (www.eko.zagreb.hr/default.aspx?id=962) prezentirala je predstavnica Grada Zagreba, Maja Šunjić. Ovom prilikom partneri su također planirali i buduće aktivnosti, fokusirajući se na stratešku provedbu koncepta 50/50 u svrhu poticanja ostalih obrazovnih, regionalnih i lokalnih vlasti da ga uključe u svoje strategije. Bilo je govora i o zadnjoj konferenciji projekta koja će se održati krajem veljače iduće godine.

U sklopu projektnog sastanka održani su posjeti srednjoj školi G. Herdera Rīgas Grīziņkalna kao i energetskom centru Latvenergo Centre for Energy Efficiency gdje su predstavljeni radni paketi 5 i 6 te pobliže objašnjene promjene uvedene na web-stranici. Dogovoren je i konačan oblik kataloga škola koji je planiran za tiskanje u veljači 2016.

Projekt Euronet 50/50 max sufinanciran je od strane programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni koordinator je Pokrajina Barcelona, a na projektu, uz Grad Zagreb, sudjeluje još 14 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta  www.euronet50-50max.eu.

                          
Vijesti