Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Predstavljeno Godišnje izvješće o radu Saveza za energetiku Zagreba za 2012.

Savez za energetiku je 15. siječnja 2013., predstavio svoje godišnje izvješće o radu tijekom 2012., najavio programski plan za 2013. te dodijelio javna priznanja za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i djelatnosti Saveza tijekom 2012.

Savez za energetiku Zagreba je 15. siječnja 2013. održao prvu po redu sjednicu Počasnog predsjedništva u 2013. na kojoj je predstavljeno Godišnje izvješće o radu za 2012. te Godišnji program rada za 2013. Tom prigodom Savez je, već tradicionalno, dodjelo javna priznanja za istaknuti doprinos ostvarenju programskih ciljeva i djelatnosti Saveza ukupno 31 pravnoj osobi te 9 trajnih počasnih članstava. Među dobitnicima javnog priznanja za 2012. bio je i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba.

 

Savez za energetiku Zagreba kreator je medijskog portala croenergo.eu - energija i okoliš na jednom mjestu, prvog europskog green-tech online shopa energostore.com - u srcu zelenih tehnologija, oznaka Green Mark i Green Label, prvog hrvatskog green lifestyle magazina Living Green i Living Green Loyalty Card programa, prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENOVATION, prve hrvatske nagrade za kreativne i inovativne programe u turizmu CBTour (s naglaskom na zeleno gospodarstvo) te drugih, danas već iznimno poznatih brendova. Politika Saveza za energetiku Zagreba već više od dvije godine snažno je okrenuta razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva. To je potvrđeno nizom drugih gospodarskih programa, programa iz područja financijskog i investicijskog tržišta, programa razvoja obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva i drugih.

 

Statistički podaci za 2012. pokazuju da je Savez za energetiku Zagreba kroz Odjel za pitanja Europske unije u području energetike i zaštite okoliša pomogao više od 25 tisuća hrvatskih poduzetnika informirajući ih i jedini objavljujući hrvatske verzije teksta javnih natječaja nekoliko fondova Europske unije, a usko vezanih uz zeleno gospodarstvo.

 

Savez za energetiku Zagreba je 05. rujna 2011. prvi u Hrvatskoj pokrenuo otvorena pitanja investicijskog i općeg razvoja zelenog gospodarstva. Tada je pokrenuta petogodišnja međunarodna kampanja Invest in Green Croatia s ciljem promocije Hrvatske kao otvorenog tržišta investicijama - investitorima i ulagačima - u smislu razvoja zelenog gospodarstva i to u svim gospodarskim aktivnostima.Samo u 2012. putem prvih Međunarodnih gospodarsko-investicijskih dana i sajma razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu "GREENVEST: INVEST IN GREEN CROATIA", izuzetno ambicioznog projekta za ove prostore, prikupljene su i prezentirane privatne investicije zelenog gospodarstva vrijedne nešto više od 850 milijuna eura.

 

Krajem prošle godine, u okviru Saveza za energetiku Zagreba, osnovane su i dvije nove radne skupine - Klub hrvatskih izvoznika u zelenom gospodarstvu i Klub žena hrvatskog zelenog gospodarstva te Fond za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva. Navedene radne skupine u ovoj će godini biti pokretačima niza novih projekata i programa, dok će Savez za energetiku Zagreba osim popisanih aktivnosti u Godišnjem planu za 2013. u okviru Godišnjeg izvješća o radu za 2012. realizirati niz novih inovativnih i naprednih rješenja i programa za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva.Jedan od najznačajnijih projekata u 2013. svakako je organizacija prvog hrvatskog green lifestyle sajma otvorenog tipa GREENVEST: HOME EDITION. Koncept projekta i raspoloživi statistički podaci ukazuju da bi ovaj događaj mogao, po posjećenosti, premašiti i najveće green sajmove u Europskoj uniji.Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba g. Tomislav Marjanović istaknuo je kako njihova politika za razvoj hrvatskog zelenog gospodarstva neće stati, već će se u ovoj godini nastaviti još snažnije. "Imamo zapravo tržište od 20 milijuna ljudi i svakako smo interesantni najvećim i onim najmanjim kompanijama koje djeluju u području zelenog gospodarstva. GREENVEST: HOME EDITION mjesto je gdje će se institucije i tvrtke predstavljati krajnjim potrošačima, a odlučili smo se i povećati broj područja sajma kako bismo dokazali kako Hrvatsku možemo brendirati kao zelenu destinaciju, ne samo u pogledu turizma već i u svim drugim aspektima - a to je naša vizija.", zaključio je Marjanović.

 

Predstavnici Saveza za energetiku Zagreba na kraju su se još jednom zahvalili svim predstavnicima institucija, tvrtki i medija na ukazanoj podršci tijekom 2012. u nadi kako će razvoj Saveza za energetiku Zagreba i svih njegovih daljnjih programskih planova biti izveden za dobrobit hrvatskog gospodarstva u cjelini.

 

Godišnje izvješće dostupno je na sljedećem linku: http://issuu.com/croenergo.eu/docs/savez_za_energetiku_zagreba.

 

Vijesti