Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Trening EKO vožnje za djelatnike Gradske uprave

U srijedu 14. studenog 2012., u sklopu projekta „ECOWILL“, održan je trening EKO vožnje za treću skupinu djelatnika Gradske uprave Grada Zagreba. 
1/4

U srijedu 14. studenog 2012., u sklopu projekta „ECOWILL“, održan je trening EKO vožnje za treću skupinu djelatnika Gradske uprave Grada Zagreba. Na treningu EKO vožnje sudjelovalo je ukupno 17 djelatnika Gradske uprave koji su bili raspoređeni između 6 licenciranih instruktora iz Hrvatskog autokluba koji provode teoretski i praktični dio programa za polaznike te izdaje službene licence za vozače koji uspješno apsolviraju program.

Grad Zagreb je, putem Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, u sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Zagreba i programa Inteligentna energija za Europu (IEE), zajedno sa Hrvatskim autoklubom i Energetskim institutom Hrvoje Požar, započeo s provedbom projekta ECOWILL (Ecodriving – Widespread Implementation for Learners and Licensed Drivers) – Masovna implementacija standarda eko vožnje u program izobrazbe kandidata za vozače i provedba kampanje među licenciranim vozačima.

Cilj ovog projekta je popularizirati EKO vožnju kao jedan moderniji, inteligentniji i sigurniji stil upravljanja automobilom, a sve s misijom smanjenja potrošnje goriva, a samim time i smanjenja emisija CO2 i ostalih štetnih plinova. 

Vijesti