Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Najava 3. Zagrebačkog energetskog tjedna

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i partnerima, najavio je 3. Zagrebački energetski tjedan koji će se, sa porukom „ Razvoj ne želimo zaustaviti, ali  onečišćenje možemo“, održavati od 14. do 19. svibnja na raznim lokacijama i institucijama u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare održanoj 04. svibnja 2012. u Gradskoj upravi, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i partnerima, najavio je 3. Zagrebački energetski tjedan koji će se, sa porukom „ Razvoj ne želimo zaustaviti, ali  onečišćenje možemo“, održavati od 14. do 19. svibnja na raznim lokacijama i institucijama u Zagrebu.Kvalitetnim i sadržajnim programom 3. Zagrebačkog energetskog tjedna želimo pružiti niz konkretnih informacija i praktičnih mogućnosti primjene mjera energetske učinkovitosti, novih tehnologija, obnovljivih izvora energije i ekološko prihvatljivih goriva svim građanima Zagreba radi njihovih energetskih i financijskih ušteda“ - rekao je, među ostalim, gradonačelnik Bandić pozvavši građane da se aktivno uključe u Zagrebački energetski tjedan u kojemu će sigurno naći korisne i zanimljive informacije na barem jednom od ukupno 38 događanjaGradonačelnik je posebno izdvojio aktivnosti koje će, na teme energije i klime, provesti odgajatelji i profesori s najmlađim generacijama u svim dječjim vrtićima, prvim razredima osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba. Zahvalio je pročelniku Marijanu Marasu i djelatnicima Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Regionalnoj energetskoj agenciji sjeverozapadne Hrvatske, svim sudionicima i mnogobrojnim partnerima na višegodišnjoj suradnji i naporima zahvaljujući kojima su Zagreb i ovaj projekt prepoznati u Europskim okvirima. 

 

Pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras posebno je istaknuo događaje u Starogradskoj vijećnici u kojoj će se održati međunarodna konferencija „Lokalne i regionalne jedinice u procesu energetski održivog razvitka“, međunarodni seminari strukovnih komora arhitekture, strojarstva i elektroinženjera, gospodarsko-investicijski forum o zelenom gospodarstvu te simpozij „Građevinski materijali i tehnologije u okviru zelene gradnje. Također je istaknuo i predstavljanje električnih i ekološko prihvatljivih vozila na Trgu bana Jelačića kako bi se građani Grada Zagreba i Republike Hrvatske upoznali sa novim tehnološkim rješenjima u prometu i ekološkim načinom vožnje u cilju podizanja svijesti građana i smanjivanja negativnog utjecaja čovjeka na okoliš.„Zagrebački energetski tjedan prve je godine bio iznenađenje, 2011. već početak lijepe tradicije, a ovogodišnji je veliki uspjeh“ – ocijenio je Julije Domac iz Regionalne energetske agencije, dok Goran Granić u ime Energetskog instituta Hrvoje Požar koji je također uključen u Tjedan smatra da će po objektivnim rezultatima Zagreb uskoro biti svijetli primjer i pokretač u Hrvatskoj na tom planu. Svi partneri u Projektu zahvalili su što su dobili priliku na sudjelovanju u 3. Energetskom tjednu, a ako je suditi po rečenom, dobro su se pripremili kako bi, svaki u svojem segmentu, u šest zagrebačkih energetskih dana ponudili najbolje od najboljeg, pokazali što se i kako može, educirali i ukazali na važnost obnovljivih izvora energije, ušteda i čuvanja okoliša.

 

Zagrebački energetski tjedan organiziraju Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske.

 

Sve informacije o Zagrebačkom energetskom tjednu dostupne su na http://energyweek.zagreb.hr/uvod-2867/2867.

Vijesti